Hoe kan je gezond eten als je bijna niks lust en geen tijd hebt?

Ik heb het de laatste tijd nogal druk want ik moet maandag werken dinsdag trainen woensdag werken en donderdag trainen en vrijdag werken en in het weekend drink ik meestal een paar biertjes met vrienden, maar ik moet dus elke keer rond 6 uur savonds weg en kom pas laat thuis, ik heb eigenlijk bijna nooit tijd om savonds te eten maar als ik het doe word het altijd een makkelijke maaltijd (patatje waterfiets of diepvries pizza) het probleem is dus dat ik al zo enkele maanden zo leef en ik heb gewoon het gevoel dat ik gewoon te weinig vitaminen krijg, ik wil gezonder leven maar mijn ouders die maken meestal eten maar ik heb dus ook het probleem dat ik vrijwel niks lust alleen spinazi, chicken tonight, nasi, spaghetti en andijviestampot , dus met iets anders kan je bij mij eigenlijk niet aan komen want ik kan het gewoon niet eten.
Ik wil dus gezonder leven maar ik heb het al niet zo breed en zoals je weet ik gezond eten meestal duurder dan vet eten, ik heb dus geen idee wat ik moet eten en van al het fruit lust ik alleen een appel, kiwi, peer, druiven, aardbeien, kersen en kokos (weet niet of het fruit is) dus zou een van jullie mij kunnen helpen om te zorgen voor een goedkoop maar toch gezond voedsel?

Alvast bedankt:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Door 1. je gedrag aan te passen , ik lust bijna niks is wel erg kinderlijk. 2. Open te staan voor nieuwe smaken. 3. Minder te werken en/of minder te trainen 's avonds na school. 4. Betere keuzes te maken en je tijd beter in te delen. "...ik moet dus elke keer rond 6 uur 's avonds weg en kom pas laat thuis, ik heb eigenlijk bijna nooit tijd om 's avonds te eten..." Dan moet je dus zorgen dat je om 17.15 een warme hap voor je neus hebt staan, een gezonde maaltijd. Dus als je thuis komt uit school, de keuken in en een simpele gezonde maaltijd bereiden en eten voordat je de deur uit gaat om te werken of te trainen. Af en toe uit gaan is geen punt, is leuk, maar als je geen tijd hebt voor een gezonde lifestyle, dan is het wellicht beter eerst orde op zaken te stellen. Een goed begin zou kunnen zijn: -Diëtiste -kookcursus -uitgaan beperken -avonden minder of korter werken / trainen ...en vooral je gaan realiseren dat je niet gezond kan eten zonder andere dingen te leren eten. Niet alles is of moet lekker zijn. Dit had je veel eerder moeten leren, hoort bij je opvoeding, hadden je ouders je moeten leren. Succes met gezonder eten en betere keuzes!

Als je nooit nieuwe dingen probeert blijf je alles "vies" vinden. Je smaakpapillen moeten ook wennen aan nieuwe smaaksensaties. Als mijn dochtertje zegt 'lust ik niet, dan zeg ik tóch proberen. En even later blijkt ze het toch wel lekker te vinden of 'het gaat wel'. En 'het gaat wel' is goed genoeg. Ik vind moorkoppen ook het allerlekkerst van alles, mja dat kan ik ook niet elke dag 3x per dag eten hè... Gewoon normaal gaan eten dus. En wat geen tijd betreft, als je geen tijd wilt maken, dan zou ik gaan preppen. Dus in 1 x alle avond maaltijden voor de hele week maken. Hoe je dat doet......google is je beste vriend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100