Wat is de alpha-variant m.b.t covid-19?

Begrijp ik het nu goed dat er weer een nieuwe coronavariant is bijgekomen? Waar komt de alphavariant vandaan en wat maakt het anders dan de mutaties die we al kennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De alpha variant stond oorspronkelijk bekend als de UK of Kent variant, en is eind 2020 in Engeland opgedoken. Deze variant is dus anders dan de oorspronkelijke wild type of Wuhan variant, maar niet gloednieuw.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2_A...

Er zijn inmiddels duizenden virusvarianten, waarbij het verschil vooral lijkt te zitten in de veranderingen van het 'spike-eiwit', de stekeltjes van het coronavirus. De alfavariant is momenteel het verreweg meest voorkomende coronavirus in Nederland: 80 tot 90% van alle coronagevallen behoort tot de alfavariant, ook wel Britse variant genoemd. Daarnaast komen, in geringe mate, voor: m.n. de bètavariant (Zuid-Afrikaans), twee gammavarianten (Braziliaans) en de deltavariant (Indiaas). In Nederland is de alfavariant voor het eerst in december 2020 aangetroffen. Deze variant is besmettelijker dan de variant die tot die tijd in Nederland het meest voorkwam. Voor nu zijn er geen aanwijzingen dat de vaccinatie niet beschermt tegen de alfavariant van het virus. Wereldwijd wordt dat goed in de gaten gehouden. Bron: RIVM, 6-8-2021. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/virus/varianten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100