Hoe verkrijg je een coronatest om naar Duitsland te reizen?

Binnenkort moet ik naar Duitsland om bij een winkel op afspraak een (groot) pakket op te halen. Bij de Duitse grens moet ik een negatieve coronatest uitslag aan kunnen tonen net zoals bij de winkel waar ik het pakket kom ophalen.

Mijn vraag is hoe ik aan die corona test kom.
Kan ik de GGD bellen en uitleggen dat ik voor een pakket die ik moet ophalen naar Duitsland moet reizen (8km over de grens)? Of moet ik bij een ander bedrijf een afspraak maken om een test af te laten nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een spoedtest boeken bij spoedtestcorona.nl (daar heb ik het gedaan, was met 49 euro het voordeligst). De uitslag krijg je dan binnen een half uur. Omdat je korter dan 24 uur in Duitsland bent, hoef je geen einreisemeldung te doen. De uitslag is 48 uur geldig, dus dat haal je makkelijk. Let er wel op dat in DUitsland een medisch (FFP2) mondmasker verplicht is, al zie ik mensen ook rondlopen met zo'n simpel wit/blauw ding. Het is uiteraard geen advies, maar ik ben de afgelopen week 3x over de grens gereden en nooit enige controle gezien.... Aan een test van de GGD heb je niets, want de uitslag moet in het DUits of Engels zijn en dat verstrekt de GGD niet. Aan een spoedtest/antigeen test heb je genoeg, je hebt geen dure pcr test nodig.

Toegevoegd op 27 april 2021 08:54: tekst

Je kan haast overal in duitsland een GRATIS test laten doen, Als je zegt ik ga een test doen mag je gewoon door rijden en kan je gelijk de uitslag gratiskrijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100