Wanneer is een loopneus corona?

Is een loopneus een symptoom van COVID-19? Ik voel me wat snotterig, maar niet zozeer 'ziek'. Ook ben ik benieuwd of een loopneus besmettelijk is en of ik daarom extra alert moet zijn bij nauwe contacten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een loopneus is corona op het moment dat je je hebt lasten testen op corona en de uitslag is positief. Zo'n loopneus lijkt onschuldig, maar als je je niet laat testen, kun je een verspreider van corona zijn. Je kunt er ook voor kiezen om vrijwillig in isolatie te gaan, maar dat is veel strenger dan quarantaine..

Toegevoegd op 07 april 2021 12:39: tekst

Zoals op de site van het RIVM valt te lezen: "De belangrijkste klachten bij COVID-19 zijn verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) en/of hoesten en/of benauwdheid" Wel een loopneus en geen verdere klachten kan dus wel degelijk wijzen op covid. Sterker, de meeste mensen hebben niet zulke ernstige klachten. Het zou dus verantwoord zijn om je te laten testen. Temeer daar er op dit moment geen griep heerst en dat dus ook als ziekteoorzaak kan worden uitgesloten.

Bronnen:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100