Beschremt een mondkapje mij tegen het inademen van het COVID-19?

Ik draag een mond kap mijn gespreks partener niet en deze is besmet met c 19 . zijn adem gaar natuurlijk mijn richting op thijdens het praten op 2 meter af stand . VRAAG kan ik besmet raken ? of beschermd mijn mond kap mij ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een mondkapje zorgt er voor dat de grotere aerosolen tegen gehouden worden. En afhankelijk van het type mondmasker, doet het dat met een bepaalde effectiviteit. Dus daarom wordt aangeraden dat iedereen mondkapjes draagt. Daardoor wordt een deel opgevangen bij degene die uitademt, maar er wordt ook een deel opgevangen door het mondkapje door degene die in ademt. Daarbij moet wel gezegd worden dat een mondkapje niet voor 100% werkt. Het houdt niet alles tegen. Maar het zorgt er wel voor dat je minder risico loopt op besmetting. Dus ja, je kan nog steeds besmet worden als je een mondkapje hebt gedragen. De kans op besmetting is wel afgenomen.

Volgens de WHO wordt de kans op besmetting met 82% verkleind als je 2 meter afstand houdt, zonder mondkapje. Theoretisch kan je met een mondkapje nog steeds besmet raken, met een stoffen kapje is de kans iets groter dan met een papieren kapje. Een mondkapje houdt niet alle virusdeeltjes tegen, al zullen er op 2 meter afstand dus niet veel meer zijn om je te infecteren.

Bronnen:
https://www.livescience.com/face-masks-eye...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100