Gaat Nederland helemaal in Lockdown bij een tweede golf?

Stel er Breekt in Nederland Een tweede Corona Golf uit bijvoorbeeld een in het zuiden van het land en 1 in het noorden van het land Zou dat kunnen betekenen dat de verschoppelingen in heel het land weer ingetrokken worden of wordt het deze keer Regionaal bepaald??

Weet jij het antwoord?

/2500

Hierover zijn geen zekerheden aan te geven. Op het moment dat het gebeurt zal het RIVM een advies uitbrengen. Het is aan de regering om dit advies wel of niet op te volgen. Wat het advies kan zijn is op dit moment alleen speculatie.

Het ligt bij een tweede golf (men spreekt van oplaaiing of opleving) van het coronavirus in bv het noorden, zoals in Groningen, of het zuiden van het land zoals bv Brabant momenteel niet voor de hand dat een groot deel van een provincie wordt afgesloten zolang de aantallen van de besmettingen laag blijven. Maandagavond 13 juli jl. hebben de voorzitters van de 25 Veiligheidsregio’s gezamenlijk besloten dat de burgemeesters bij opleving van het virus er voor mogen kiezen de aanpak toe te passen van een lokale of regionale lockdown zoals nu gebeurt in delen van Portugal en Spanje. Er is gebleken dat de burgemeesters zich scharen achter deze gekozen aanpak, een gerichtere aanpak lijkt hen logischer maar alles hangt af van de op dat moment ter plaatse geldende situatie. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld tijdelijk sluiten van een locatie, of juist maatregelen die alleen bepaalde doelgroepen treffen. Er zullen voor het zover is heel wat onderzoeken moeten worden gedaan door de GGD naar de aard en omvang van de besmettingen, Het zal maatwerk worden op basis van het coronadashboard. Het Coronavirus dashboard COVID19 geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Met deze informatie kunnen eerder signalen van een toename van de verspreiding van het virus worden opgepikt. Op 17 augustus a.s. komen de regiovoorzitters weer bij elkaar om eventuele nieuwe lokale maatregelen te bespreken.

Toegevoegd op 19 juli 2020 08:48: bron
Bronnen:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel
https://nieuws.nl/algemeen/20200713/geen-l...
https://www.dvhn.nl/groningen/Veiligheidsr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100