Hoe lang zou een absolute lockdown moeten duren om het virus te laten verdwijnen?

Als dat 2 weken is, kun je dan niet beter 2 weken een wereldwijde absolute lockdown gaan doen? Dan ben je er wel in 2 weken van af in plaats van 2 jaar, dat lijkt me veel goedkoper afgezien van het feit dat het onmogelijk is maar ik vroeg het me af. Sommige mensen liggen een maand op de IC, zijn ze na 3 of 4 weken nog steeds besmettelijk? Of is het met 2 weken gedaan met corona?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een absolute lockdown zal je vol moeten houden tot er een medicijn is tegen het virus. Het virus kan overleven in de wereld om ons heen, zolang het maar niet uitdroogt. Zodra het weer in contact komt met een levend wezen en binnen kan dringen in een passende cel, kan het zich weer gaan vermeerderen en verspreiden. Dus alleen een lockdown, zonder bescherming daarna, helpt niet om het virus volledig te laten verdwijnen.

Bronnen:
https://www.biomaatschappij.nl/virussen-wa...

Een perfecte lockdown vancirca 3-4 weken zou in theorie het virus uitroeien. Voorwaarde is dan, dat niemand contact met elkaar heeft, zodat niemand een ander kan besmetten. Dat isinde praktijk onmogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100