Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag er nog fysiek gedate worden (<1.5m)?

Aangezien afstand moet gehouden worden, mag men dan nog daten en je date naderen tot minder dan 1.5m? Bijvoorbeeld om intiem te zijn.

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
2.3K
Thecis
4 jaar geleden
Het is inderdaad wat je er voor over hebt. Zowel voor jezelf als voor je omgeving als voor de rest van Nederland.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Normaal gesproken NIET binnen een afstand van 1,5 meter. De overheid en de specialisten zijn daar steeds bijzonder duidelijk in geweest. Mensen die zich daar niet aan houden in een date en ook intiem zijn lopen dus dezelfde corona-risico's als andere dates voor wat betreft SOA en HIV. Het is maar wat je er voor over hebt. Niemand zal je controleren op jouw vorm van relaties.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het is gezien de maatregelen van de overheid momenteel (29 maart 2020) niet verstandig om te daten met een afstand tussen de partners van minder dan 1,5 meter. Tegelijk wordt er echter niet gecontroleerd wat mensen onderling met elkaar afspreken en wie ze thuis uitnodigen. Er staat ook geen boete op daten. Je bent in principe dus vrij om bij iemand op bezoek te gaan of iemand bij jou thuis uit te nodigen. Echter: er wordt steeds geadviseerd: blijf zo veel mogelijk thuis. Dat is in tegenspraak met naar iemand toe gaan of iemand thuis uitnodigen. Het verstandigste is dus voorlopig te wachten met daten.

N.B.: Bureaus voor commerciële dates zoals escortbureaus zijn momenteel op last van de overheid ook gesloten.
(Lees meer...)
4 jaar geleden
Ivana
4 jaar geleden
Antoni plus! Bovendien is het een goede test. Als de afstand (voor een tijdje) de liefde niet dood, is het waardevol genoeg voor de toekomst. Is het een nieuwe date, dan wacht je gewoon. Als die liefde voor jouw bestemd is overleeft hij de corona tot betere tijden. :)
Tegen fysiek daten mits een afstand van minimaal 1,5 meter wordt aangehouden, is geen enkel bezwaar.
Een afstand van minder dan 1,5 meter is in geen enkel geval toegestaan.
Dus is intiem contact ook in geen enkel geval toegestaan bij dating. Nog sterker: als je geen vaste relatie hebt op dit moment dan is seks af te raden.
Artsen (en ook anderen die in de zorg werken) slapen tegenwoordig thuis op een apart bed, uit voorzorg tegen mogelijke virusoverdracht.
Bron: Rika Ponnet, de Vlaamse datingexpert/seksuoloog (de enige deskundige in het Nederlands taalgebied).
(Lees meer...)
4 jaar geleden
ronron1212
4 jaar geleden
@SentWierda er zijn echt wel meerdere deskundige. Hoe weet je dat artsen anders slapen dan normaal dus op een apart bed graag een link.
SentWierda
4 jaar geleden
@ronron1212. Er zijn tientallen links te geven. In alle landelijke en regionale dagbladen staan dezer dagen artikelen over artsen en verplegend personeel die tijdelijk in leegstaande hotels (mogen) slapen.
Rika Ponnet is de enige datingexpert/seksuoloog (een gecombineerde expertise) in het Nederlands taalgebied. Ze leidt sinds 1995 een relatiebureau: Duet; het toonaangevende bureau in Vlaanderen. (Dit is niet uit Wikipedia; ik ken haar persoonlijk.) De link naar haar is: https://radio2.be/spits/seksuoloog-en-relatietherapeute-rika-ponnet-over-seks-in-tijden-van-corona-sommige-artsen
ronron1212
4 jaar geleden
Mooie link maar er staat niet dat ze de enige is er zijn er echt nog meer.
Dat artsen in een hotel verblijven heeft misschien meer te maken met de afstanden thuis en ziekenhuis. @SentWierda
Thecis
4 jaar geleden
@SentWierda
Waar je waarschijnlijk naar verwijst is deze:
"Sommige mensen slapen ook apart. Artsen hebben in hun omgeving grote kans om met het virus in contact te komen. Ik hoorde al van verschillende artsen dat zij het intieme contact proberen te vermijden door niet met elkaar te slapen, te knuffelen of te kussen."
Afgezien dat er eigenlijk staat dat artsen ONDERLING niet meer intiem contact hebben (taalkundig leuke zin deze!) staat er dat het gaat om sommige artsen. Ik kan me zeker voorstellen dat er IC artsen zijn die deze voorzorgsmaatregelen nemen, maar het merendeel van huisartsen en andere niet IC artsen (die klaargestoomd worden voor IC werk) nemen deze maatregelen niet. In ieder geval niet de tientallen artsen in mijn omgeving...
Het is in Nederland in ieder geval geen standaard aanpak / werkwijze.
SentWierda
4 jaar geleden
@Thecis. Dank voor de quote. Die had ik enige tijd geleden ook gelezen maar kon deze niet terugvinden. Ik heb bewust 'artsen' gebruikt en niet 'alle artsen', omdat het uiteraard niet om alle artsen gaat. Bovendien zijn er nu ook artsen die tijdelijk in hotels nabij het ziekenhuis verblijven - om wat voor reden dan ook (vanwege de afstand van werk naar huis of vanwege een angstig thuisfront of omdat thuis iemand verkouden is) .
Overigens: vandaag staat in de kranten dat in New York artsen noodgedwongen niet goed beschermd aan het werk zijn in het ziekenhuis. Hun thuisfront moet grote angst hebben.
SentWierda
4 jaar geleden
@ronron1212. Dat zij de enige is, is een bewering van mij.
"er zijn er echt nog meer." Ik ben benieuwd wie dat zijn.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding