Mag er nog fysiek gedate worden (<1.5m)?

Aangezien afstand moet gehouden worden, mag men dan nog daten en je date naderen tot minder dan 1.5m? Bijvoorbeeld om intiem te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is gezien de maatregelen van de overheid momenteel (29 maart 2020) niet verstandig om te daten met een afstand tussen de partners van minder dan 1,5 meter. Tegelijk wordt er echter niet gecontroleerd wat mensen onderling met elkaar afspreken en wie ze thuis uitnodigen. Er staat ook geen boete op daten. Je bent in principe dus vrij om bij iemand op bezoek te gaan of iemand bij jou thuis uit te nodigen. Echter: er wordt steeds geadviseerd: blijf zo veel mogelijk thuis. Dat is in tegenspraak met naar iemand toe gaan of iemand thuis uitnodigen. Het verstandigste is dus voorlopig te wachten met daten. N.B.: Bureaus voor commerciële dates zoals escortbureaus zijn momenteel op last van de overheid ook gesloten.

Tegen fysiek daten mits een afstand van minimaal 1,5 meter wordt aangehouden, is geen enkel bezwaar. Een afstand van minder dan 1,5 meter is in geen enkel geval toegestaan. Dus is intiem contact ook in geen enkel geval toegestaan bij dating. Nog sterker: als je geen vaste relatie hebt op dit moment dan is seks af te raden. Artsen (en ook anderen die in de zorg werken) slapen tegenwoordig thuis op een apart bed, uit voorzorg tegen mogelijke virusoverdracht. Bron: Rika Ponnet, de Vlaamse datingexpert/seksuoloog (de enige deskundige in het Nederlands taalgebied).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100