Wat moet je doen als je symptomen hebt van Corona en je bent mantelzorger?

Stel je zorgt voor je ouders die boven de 70 zijn. In deze periode waarin waarschuwingen zijn omtrent het Corona virus ben je op een dag grieperig en heb je koorts. Wat moet je dan doen met het oog op de zorg voor je ouders? Omdat je zelf besmettelijk kan zijn en contact met oudere mensen het liefst dan vermijdt. Maar hoe zorg je bijvoorbeeld dat hun boodschappen worden gedaan, hun toilet schoon is (ik noem nu even een paar urgente dingen). Hier hoor ik niets over in de media. Hoe kun je dit het beste oplossen? Veel mensen in mijn omgeving zijn aan het kwakkelen en ik vermoed dat de Thuiszorg in deze tijd ook overuren draait.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als u zich goed beschermt is er niets aan de hand,Dus handschoenen aan mondkapje op eventueel en goed de handen blijven wassen.

Albert Hein brengt boodschappen thuis: opgelost. Een wc kan best een dag wachten en je kunt buren bellen of ze twee maal in de week dat je afwezig bent, wat karweitjes willen opknappen. Je ouders zullen niet omkomen in het stof. Het huis van ouderen wordt niet zo vies als van een jong gezin waar iedereen door het huis draaft. Dit is een nummertje burenhulp voor korte tijd, Dat is overal te regelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100