Maken 3 anticonceptiepillen op een dag je onveilig?

Om het kort te houden: ik heb per ongeluk (week 2 pilstrip) op 1 dag 3 pillen ingenomen. Dit komt doordat ik dacht dat ik mijn pil de avond ervoor vergeten was dus de "vergeten pil" innam, dit herhaalde ik omdat ik vergeten was dat ik die pil had ingenomen, en mijn standaard pil s avonds.

Ik vraag me af of ik nog veilig ben. Ik neem nu als maatregel: een hele pilstrip slikken, in mijn stopweek een spiraal zetten. En condoomgebruik. De dokter vertelde mij dat het een MAP kan zijn, vandaar de hele pilstrip. Doe ik het zo goed?

Nog een vraag: als je maagzuur hebt en dat binnenhoud, hoef je toch geen extra pil te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In een anticonceptiepil zitten hormonen, dus daar heb je er nu vrij veel van binnen gekregen. Dat kan in principe geen kwaad voor een keertje (de morning after pil heeft een nog veel hogere dosis), maar het is gevaarlijk om er nu van uit te gaan dat je nog net zo goed beschermd bent tegen een zwangerschap. Hormonen werken namelijk ingewikkeld genoeg om dit niet zomaar te kunnen voorspellen, en naar gebruik op deze manier is niet genoeg onderzoek gedaan om hier iets over te kunnen zeggen. Je zegt dat je een condoom gebruikt, en dat zou ook mijn advies zijn. Dat is natuurlijk altijd goed, maar dat zou ik nu zeker doen om de komende tijd te overbruggen. Hoe lang dit "nodig" is durf ik niet te zeggen, maar liever te lang dan te kort, het kan nooit kwaad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100