Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan men de bloeddruk verhogen zonder medicijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van bijv. zoethout(-thee) (en zout, en - zoute - drop) is bekend dat het je bloeddruk kan verhogen. Maar zout is natuurlijk niet echt goed voor je. Ik zou voorzichtig zijn met dit soort middeltjes!

Een oplossing bij een lage bloeddruk is meer zout eten. Zout houdt namelijk water vast en dan neemt de hoeveelheid vocht in de aderen ook toe. U moet veel drinken, minimaal twee glazen water na de maaltijd. Vermijd droogte, hitte en drukte. Als u slecht tegen warmte kunt, dan kunnen de bloedvaten uitzetten en dan krijgt u een lage bloeddruk. Zweten zorgt ook voor een lage bloeddruk, omdat u veel vocht en zout verliest. U bent in de zomer dan ook meer vatbaar voor deze lage bloeddruk. Let dan ook goed op als de temperaturen hoger zijn, want dan heeft u een grotere kans om flauw te vallen. Als u de lichtheid in het hoofd voelt opkomen, moet u oppassen, want dan bent u dichtbij bewusteloosheid en dan zou u kunnen vallen. U kunt dan het volgende doen: Gaan zitten of hurken. Thuis kunt u zorgen dat er op plaatsen waar u soms klachten hebt (bijvoorbeeld bovenaan de trap) een stoel of een kruk staat. Sommige mensen nemen bij wandelen een opklapbaar krukje mee om overal te kunnen zitten. Uw benen kruisen en tegen elkaar duwen. Dit verhoogt de bloeddruk, en kan zowel staand als zittend gedaan worden. Als u al evenwichtsproblemen hebt kunt u dit beter niet staand doen. Stevige vuisten maken; ook dit verhoogt de bloeddruk. Uw billen aanspannen; ook dit verhoogt de bloeddruk. Probeer te gaan zitten, want u kunt uw klachten niet onderdrukken, en als u blijft staan kunt u flauwvallen.

Toegevoegd op 12 July 2021 10:24: bron, tekst
Bronnen:
https://bloeddrukmeter.shop/blog/bloeddruk...
https://www.lumc.nl/patientenzorg/praktisc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100