Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is het hart van ajuin giftig voor de mens?

in de chinese geneeskunde moet je het hart verwijderen van de ajuin !

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, als dat zo was, was de halve wereldbevolking = de rest al lang dood geweest. Of had er op een zak ajuin een waarschuwing gestaan. Chinese geneeskunde kent sommige voedingsmiddelen bepaalde eigenschappen toe, bijvoorbeeld dat ze niet goed of juist wel goed zijn voor bepaalde organen. Maar vraag ze niet waarom, want dat wetenz e zelf niet. Het is zo al generaties lang overgeleverd

Er zit wel een kern van waarheid achter. Want als de ziel ( het hart ) van een ajuin verrot, dan is dat het gevolg van een teveel aan stikstof. Het is dan ongezond om het binnenste van die ui te eten, die moet je wegdoen. Het is niet onwaarschijnlijk dat er in China teveel stikstof in de planten zat en dat men daarom als regel opnam dat het hart van een ajuin moest worden verwijderd. Want de Chinese methode om een overvloedige uienoogst te krijgen is door het plantmateriaal voor een snellere ontkieming met stikstof te verzadigen.

Bronnen:
https://docplayer.nl/amp/21020447-Werk-van...
https://be.farmforage.com/1829-planting-an...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100