Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

In films zie je vaak indianen een kruid op een wond/snee leggen. Welk kruid is dit?

vaak zie je dat ze iets uit een buidel halen en deze kruiden in een wond drukken en dat helpt meestal. welk(e) kruid(en) is/zijn dit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Duizendblad (en eventueel ‘buckbrush’). Wikipedia: Archilletin (C11H17O4N) en achilleïne (C20H38N2O15) zijn twee verbindingen die in duizendblad worden aangetroffen en die de bloedstolling stimuleren. Vanwege deze eigenschap kan de plant het bloeden van een wond remmen. Studies bij muizen vonden ook ontstekingsremmende activiteit.

Toegevoegd op 05 februari 2021 09:35: tekst
Bronnen:
https://map-expo.com/highlights/23-medicin...
https://en.wikipedia.org/wiki/Buckbrush
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/...

Het kan van alles zijn. Bijv. ook smeerwortel - de wortels daarvan worden ook nu en hier in nl. gebruikt (een beetje alternatief) om wonden te helen. Of goudsbloemen: dat heeft een ontsmettende werking. Duizendblad werkt ook - en er zijn vást nog meer kruiden die werken. Maar inderdaad: wat je in een film ziet komt niet één-op-één overeen met de werkelijkheid....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100