Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Klopt het dat je geen munt noch citrusvruchten (etherische oliën) in bad mag gebruiken?

Ik wilde etherische olie bestellen bij een firma, en lees dat je noch munt noch citrusvruchten in bad mag gebruiken. Nu heeft mijn vriend zweetvoeten, dus neemt hij geregeld een voetbad in water met etherische olie waaronder ook enkele druppeltjes munt (voor de geur). Nog nooit last van gehad.
Kan iemand me meer uitleg geven waarom munt en citrusvruchten niet zouden mogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedek nooit meer dan 2/3 van het lichaam met deze etherische olie, want dit geeft een onderkoeling van het lichaam. Daarom mag men nooit grote hoeveelheden in het badwater doen van de pepermuntolie. Eigenlijk is deze olie dus ongeschikt voor gebruik in het bad. Gebruik nooit meer dan 16 druppels per dag. Breng deze etherische olie nooit rechtstreeks aan op de slijmvliezen; dus niet gebruiken in het oor, ogen, neus of vaginaal.Muntolie geeft in het bad ook zeer pijnlijke ervaringen op de geslachtorganen(slijmvliezen),dit uit eigen ervaring.(citrusvruchtenolie geeft mogelijks hetzelfde effect).

Bronnen:
http://www.seamasters.be/artikel/pepermuntolie.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100