Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Werken behandelingen zoals ultrasound, coolshape, lipolaser etc. om vetcellen af te breken?

Deze behandelingen zie je vaak aangeboden op Groupon. Er wordt beweerd dat vetcellen worden vernietigd en worden afgevoerd, wat zou helpen plaatselijke vetophoping te verwijderen.
Mijn vraag is of de werking van deze behandelingen wetenschappelijk zijn bewezen. Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat 'Coolshape', waarbij vet wordt bevroren, is ontwikkeld op de Harvard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb nog nooit gehoord van een 'echte' dokter die deze apparaten, smeersels en kunstgrepen gebruikt. Dat zou een indicatie kunnen zijn. Vet bevriezen? Dan is je huid ook bevroren, en dat is niet best. En zelfs al zou je het vet bevriezen, het zal toch ooit weer moeten ontdooien lijkt me. Dan heb je het gewoon weer terug. Ik geloof er dus helemaal niets van. Waar zou dat vet uit die 'afgebroken' vetcellen dan moeten blijven? Als het in je bloed komt is dat levensgevaarlijk, en je lichaam zal het zo snel mogelijk ergens anders weer opslaan. De nieren kunnen geen vet uitscheiden. Onzin dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100