Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik tegen hooikoorts doen en kan je hooikoorts overbrengen?

ik heb elke zomer en lente last van hooikoorts.
wat kan ik er tegen doen (geen medicijnen of spuitjes)
ik ben 12 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hooikoorts is een reactie van je lichaam op vreemde stoffen, zoals stuifmeel ( pollen) kleur, geur en smaakstoffen, pinda's, koemelk enz. Het meest voorkomende zijn het stuifmeel van grassen. Dat is inmiddels begonnen. Hooikoorts is geen ziekte en je kunt een ander er niet mee besmetten. Thee drinken van pepermunt en duizendblad, kan veel verlichting geven. Tijdens een hooikoortsaanval ,ademen door een vochtige doek. Tijdens een hooikoortsaanval een waterijsje eten, geeft tijdelijk een verlichting van de klachten. Ook het eten van een vers blaadje pepermunt, kan tijdelijk veel verlichting brengen. Probeer zo gezond mogelijk te eten en regelmatig te leven, veel water drinken.

Hooikoorts is een allergie en kan je dus niet overbrengen. En wat je kunt doen om de klachten te verminderen: -houdt ramen tijdens het pollenseizoen gesloten, zodat je niet zoveel pollen in huis hebt. -draag buiten een zonnebril tegen de oogirritatie en je moet ook niet in je ogen wrijven. -neem voor het slapen een douche

Aanvulling: hang je wasgoed niet te drogen buiten. Ook hiermee houd je het een beetje buiten. Al eens gedacht aan een neusspray en oogdruppeltjes ( prevalin)?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100