Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heelt het drinken van alcohol wonden?

Ik heb een wond die ik soms moet ontsmetten met alcohol, helpt het drinken van alcohol ook mee voor het sneller helen van de wond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ontsmettingsalcohol wordt gebruikt voor ontsmetting van de gave huid en van voorwerpen. In een wonde is alcohol echter schadelijk voor de cellen, geeft een brandend gevoel en vertraagt de wondgenezing. Contact met wonden, slijmvliezen en ogen dient aldus vermeden te worden. En inwendig geeft al helemaal geen ontsmetting,je zou er hooguit dronken kunnen van worden...

Bronnen:
http://www.hetvlaamsekruis.be/ehbo_info/cu...

Nee. Het is juist niet slim om alcohol te drinken als je een (open) wond hebt. Her verdunt namelijk je bloed, dus een wond zal veel meer bloeden wanneer je alcohol drinkt, en ook minder snel dichtgaan.

Nee joh, dat werkt heel anders, Als je graag drinkt zou het wel een meevaller zijn. Maar smeren of innemen dat is een groot verschil.

Weet niet van wie je het advies heb gekregen om te ontsmetten met alcohol. Dit doet echt pijn!!!! Beter kun je ontsmetten met sterilon of betadine. Misschien dat je inderdaad minder pijn voelt als je eerst een paar neuten neem en daarna je wond gaat ontsmetten, maar drinken heeft geen positieve invloed op het helingsproces. Zoals hierboven aangegeven, door het drinken wordt je bloed alleen maar dunner.