Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarmee kun je het beste dampen bij verkoudheid?

ik heb zout geprobeerd en eucalyptus olie. Zijn er andere mogelijkheden? En wat werkt het beste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt ook Rhinocaps nemen of vicks.

Stomen met kamille werkt ook goed. Handje kamille doen in heet water, even laten trekken, koppie erboven met een handdoek eroverheen en stomen maar. Sterkte!!!

Met dampo stomen helpt ook goed tegen verkoudheid.

Water met een beetje Toco Tholin

De meeste opties zijn al genoemd maar wil je een paardenmiddel voor verstopte neus en bijholtes? Citroensap (eventueel verdunnen met water) in een pipetje en opsnuiven. Of een paar druppeltjes citroensap op de handpalm en dan opsnuiven. Tip van een KNO arts gehad. Het kan geen kwaad, echter het prikt als de ziekte en het snot loopt met bakken jouw neus/bijholtes uit. Na 1 of 2x ben je gegarandeerd van jouw verstoppingen af. Zeker met de onverdunde versie. Echter alleen doen als je bereid bent even "pijn" te lijden. ;-)

Je zou ook gedroogde tijm kunnen gebruiken in het stoomwater. Tym is slijmoplossend. Een mix van tijm en kamille is goed, kamille verzacht de neusholte en je keel en is ook gelijk goed voor je gezichtshuid. De bekende 2 vliegen in 1.......

Bij een verkoudheid raken je slijmvliezen ontstoken en gaan uitzetten, ook reageert dit op je bijholten die in je neus en voorhoofd zitten. Er wordt extra veel slijm gevormd om weer te kunnen genezen. Gaan dampen helpt misschien wel even om weer lucht te krijgen, maar het genezingsproces heeft gewoon zijn tijd nodig. Neem zo af en toe een kopje pepermunt thee, de stoffen hierin, doen je slijmvliezen en bijholten krimpen. Hierdoor kan allelei viezigheid weer naar buiten en ga je je beter voelen, je krijgt meer lucht en kan weer beter slapen en dat is weer goed voor het herstel. Toegevoegd na 1 uur: En oh ja, een schoteltje met ringetjes ui onder je bed tijdens het slapen, helpt vaak ook prima.

Het stomen op zich met gewoon water is al erg effectief,de onderstaande opties zijn ook prime.Teatriolie zou ook evt nog kunnen. Of lekker pittig eten door ga je ook lekker van snotteren,en komt het dus los.

Stomen met zout water is erg goed. Pepermunt en eucalyptus prikkelen vaak te erg waardoor je weer een behoorlijke hoestaanval kan krijgen. Je kan ook salie thee toevoegen. is erg desinfecterend. Kamille is verzachtend.

http://www.leerwiki.nl/Tea_Tree_Olie_:_tips_om_het_te_gebruiken Ik gebruik altijd teatree olie, maar dit gebruik ik bij heel veel kwaaltjes. ik kocht het ooit toen er op school van mijn zoontje hoofdluis heerste, dit kreeg ik als advies en mijn zoontje was er binnen een mum van tijd vanaf. Toen had ik nog zoveel over , want het is maar druppelsgewijs, de toepassing en toen ging ik kijken waar je het nog meer voor kon gebruiken. Een verkoudheid is sindsdien bij ons geen kwstie meer van ;" geen lucht meer kunnen krijgen" want het helpt echt goed om mee te stomen. Kijk maar eens op de site waar je het allemaal voor kunt gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100