Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom is melatonine boven de 0.1 mg in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. Terwijl je online b.v. 5 mg tabletten kan bestellen zonder recept?

Melatonine wordt gebruikt tegen slaapstoornissen, en is ongevaarlijk, zelfs in hogere doseringen voor langere tijd. Heeft geen bijwerkingen en is niet schadelijk voor de gezondheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koudwatervrees en mogelijk tegenwerking van de farmaceutische industrie, die liever middelen aan ons verkoopt die minder goed werken en vele bijwerkingen hebben maar wel de kassa doen rinkelen. Hoe lang heeft het niet geduurd voordat een volstrekt onschadelijke zoetmaker als stevia werd toegelaten voor gebruik in voedsel? Melatonine is een lichaamseigen stof, waarvan het lichaam minder en vaak onvoldoende aanmaakt naarmate je ouder wordt. Meestal zijn er enkele milligrammen nodig. Je kunt ook L-Tryptofaan proberen, een aminozuur waar het lichaam zelf melatonine van maakt. Kijk bij de aankoop van melatonine naar de kwaliteit want die kan verschillen. Gewoon proberen wat voor jou het beste werkt.

Misschien zijn het geen echte? Ofja andere samenstelling?

De regels in Nederland voor medicatie zijn vrij streng en dat is gewoon soms uit voorzichtigheid. Mensen die zoveel van dit medicijn nodig hebben, hebben misschien wel een ander probleem wat tot uiting komt in slapeloosheid. En als dat zo is, dan is het verstandig om langs een dokter te gaan. Daarnaast is de 0,1 mg waarschijnlijk voor normaal gebruik ruim voldoende.

Melatonine die hoger dan 0,1 mg zijn vallen onder de geneesmiddelenwet en zijn dus alleen op recept verkrijgbaar,maar je moet het wel zelf betalen. De melatonine die je kan bestellen zal denk ik niet van een Nederlandse site komen.

Normaal kon ik het altijd nog bij de etos kopen heb voorlopig nog genoeg sinds wanneer moet je dit op recept halen Ps ik gebruik t verder amper omdat ik niet graag medicatie neem

Sedert enkele jaren woedt een ware melatonine rage, die voornamelijk aanhang vindt in de USA, maar ook in België in de belangstelling kwam. Melatonine werd in België uit de handel genomen, wegens onvoldoende bewijs van werking. Op 4 februari 1998 werd een ministerieel besluit uitgevaardigd om de verkoop van melatonine te schorsen gedurende een jaar, maar dit werd in het M.B. van 30 november 1998 nog eens verlengd met twee jaar. Melatonine mag hier enkel afgeleverd worden in ziekenhuizen om klinische proeven mee te doen. Reizigers kunnen het vrij kopen in sommige landen. Dit hormoon, dat ook door ons lichaam wordt aangemaakt, is op korte tijd één uit de reeks "mirakelproducten van de alternatieve geneeskunde" geworden. Volgens sommigen zou melatonine aangewezen zijn voor de behandeling van jet lag, slapeloosheid, immuun ziekten, kanker, het zou het verouderingsproces vertragen en het seksleven verbeteren. Het zogenaamde voordeel van dit product zou zijn dat het "natuurlijk" is, omdat het ook door ons lichaam aangemaakt wordt. Deze gedachte is geruststellend voor mensen die niet graag conventionele slaapmiddelen nemen. Jammer genoeg kan melatonine, zoals meer van deze "natuurlijke" producten, niet al zijn vermeende verwachtingen waar maken. In de vorm zoals het nu verkocht wordt, zou het evenveel kwaad als goed doen. Heel artikel op skepp.be, best wel betrouwbaar en krijgt u een duidelijk antwoord op u vraag!

Ik zou oppassen met medicijnen bestellen op internet. Zoals de 5 mg die je normaal op dokter recept kan halen. Zelf gebruik slaapmiddel op plant basis die je kan halen bij de tuinen. Voor mij werken deze beter dan de Melatonine. Maar dat is bij elk persoon verschillend. Maar neem er niet teveel van, is nooit goed voor je!

Misschien heb je helemaal geen extra melatonine nodig. Mocht je veel mobiel bellen of draadloos internetten of met de dect telefoon bellen dan kan dat de oorzaak zijn van een tekort aan natuurlijk melatonine. verschillende onderzoeken hebben dit aangetoond, zie hier onder de conclusie van een van deze: Prolonged use of cellular telephones may lead to reduced melatonin production, and elevated 60-Hz MF exposures may potentiate the effect. 2002, Vol. 78, No. 11 , Pages 1029-1036 (doi:10.1080/09553000210166561 J. B. Burch(1), J. S. Reif(1), C. W. Noonan(2), T. Ichinose(1), A. M. Bachand(1), T. L. Koleber(1) and M. G. Yost(3) 1) Department of Environmental and Radiological Health Sciences, Colorado State University, Fort Collins, CO 80523, USA 2) Agency for Toxic Substances and Disease Registry, Atlanta, GA 30333, USA 3) Department of Environmental Health, University of Washington, Seattle, WA, USA Read More: http://informahealthcare.com/doi/abs/10.1080/09553000210166561 Meer onderzoeken op: stopumts.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100