Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan iemand die niet rookt toch medicinale wiet gebruiken.

Het gaat om mijn moeder van 84 die veel pijn heeft van reuma en niet genoeg pijnstilling kan krijgen omdat ze dan als een verdwaasde zombie rondloopt. Nu lijkt mij dat medicinale wiet voor haar een uitkomst kan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de thee trekken!

Toediening als morfine oid? Spuiten, pompje, tabletvorm bijvoorbeeld.

Een vaporizer zou ik aanbevelen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Vaporizer

Je kunt het eten of drinken. Maar dan moet je het wel eerst verhitten, koken of bakken. En hou er rekening mee dat THC (het werkzame bestanddeel van wiet) zich niet of nauwelijks bindt aan water maar enkel aan vetten, oliën of alcohol. Je kunt er bijvoorbeeld thee van zetten, laat water koken met daarin circa een glas melk (voor de nodige vetten) doe dan een gram wiet in een thee-ei erin en laat het minimaal 5 minuten trekken. Ook spacecake (eigenlijk gewone cake met wietboter) is een mogelijkheid. Recepten kun je vinden op de site genoemd bij bron.

Bronnen:
http://www.jointjedraaien.nl/wietforum/for...

Waterpijp misschien

Je kan medicinale cannabis ook verkrijgen in de apotheek. Er zijn drie soorten: Bedrocan, Bedrobinol en Bediol granulaat, elk met een eigen samenstelling en sterkte. Je moet het wel door een arts laten voorschrijven.

Bronnen:
http://www.swigle.nl/Drugs/Medicinale-cann...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100