Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is een alternatief voor thyrax.?

Mijn vrouw slikt deze tabletten ,vanwege haar schildklier.
Maar ,hoe kun je dit probleem ,,,natuurlijk of homeopatisch oplossen.
Of bestaat daar geen oplossing voor.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij hypothyreoïdie wordt er te weinig schildklierhormoon aangemaakt. Thyrax is daar een synthetische vervanging voor, een substituutmedicijn. Als de oorzaak van de hypothyreoïdie jodiumtekort is kun je de oplossing in die richting zoeken maar ik neem aan dat dit al overwogen is. Ik denk niet dat er een al dan niet natuurlijk alternatief is, net als bij diabetici type 1, die insuline moeten gebruiken.

a. vogel heeft een schildklierondersteunend middel : kelpasan, maar dat is niet bedoeld als medicijn wat de thyrax kan vervangen. helaas vrees ik dat er geen plantaardig of homeopatisch middel is waarbij ze de thyrax kan laten staan. http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/kelpasan-de-schildklier.php?gclid=CLyQ8IPygKgCFcZG3godTnyWsA

Een alternatief kan dierlijk hormoon zijn van varkens zoals ArmourThyroid, of Erfa of Thyreoidum. Maar eerst zeker overleggen met een arts.

Bronnen:
http://www.hypomaarniethappy.nl/thyreoidum.htm

Helemaal met het laatste commentaar eens. En bij schildklierproblemen juist NOOIT extra jodium gebruiken. Jodium in keukenzout (je partner moet immers wel genoeg binnenkrijgen) is prima, vis eten ook. Maar niet extra jodium (in druppels of vitaminepreparaten) slikken. Dat werkt vaak averechts. Meestal is een te trage schildklier een auto-immuunziekte in Nederland. In België kan het wel komen door een jodiumtekort. Dan is er sprake van een opgezwollen keel (struma). Bij een jodiumtekort wordt soms zelfs ook eerst Thyrax gegeven, omdat een flinke hoeveelheid extra jodium een definitieve schildklieraandoening voor daarvoor gevoelige mensen kan uitlokken. Vraag de arts of er sprake is van een auto-immuunziekte is (vaak zijn er antistoffen tegen de schildklier). Thyrax is niets anders dan het natuurlijke (in de fabriek nagemaakte) levothyroxine (=schildklierhormoon) dat de schildklier maakt. Het is een aanvulling op een tekort. Het duurt na begin van slikken wel enige maanden soms wel een jaar voordat je goed bent ingesteld. Iedereen heeft een eigen dosis nodig en daarbij behorende goede bloedwaarden. Het kost veel geduld om goed ingesteld te zijn en te gaan voelen (goede bloedwaarden worden vaak eerder bereikt dan je beter gaan voelen helaas). Lees meer via onderstaande links. Op onderstaand forum kun je goede informatie vinden en vragen stellen. Toegevoegd na 5 uur: Ik schreef hierboven schildklierproblemen NOOIT extra jodium gebruiken. Een uitzondering kan zijn, zeker in België, in een zwangerschap! Volg dan het advies van een endocrinoloog.

Bronnen:
www.hypomaarniethappy.nl
www.schildklier.nl

Problemen met de schildklier zijn natuurlijk vervelend en moeten goed behandeld worden. Wanneer je vrouw deze medicijnen langere tijd gebruikt zullen er wellicht bijwerkingen komen. Ik zeg absoluut niet dat ze ermee moet stoppen! Maar je zou verder kunnen kijken dan naar symptoombestrijding wat men in de regulier geneeskunde veelal doet. Ik ben zelf Bach bloesemtherapeut en kijk naar de algehele mens. Bach bloesems werken op energetisch niveau en herstellen de balans op die gebieden waar een tekort aan een bepaalde energie is of waar men uit balans is geraakt. Deze energetische onbalans kan psychische of fysieke klachten veroorzaken. Nu kun je die klachten bestrijden, wat vaak noodzakelijk is om je leven zo comfortabel mogelijk te leven, maar je kunt ook op energetisch niveau gaan kijken. Daarvoor moet je een beeld krijgen van de algehele cliënt. Dan kun je bepalen waar er een energetische onbalans ligt van waaruit de bestaande klachten voort kunnen komen. Bij herstel van deze balans is het mogelijk dat de klachten verdwijnen. Wanneer iemand zich dan goed voelt en de behandelend arts of specialist het akkoord vindt kan men proberen de medicijnen af te bouwen. Op welke termijn dit kan gebeuren hangt van vele factoren af. Ik zou dus adviseren met een Bach bloesemtherapeut contact op te nemen. Dat mag uiteraard ook met mij. Ik garandeer dus geen oplossing te hebben, ik zeg alleen dat dit een mogelijkheid is die wellicht een oplossing biedt. Hoop dat je iets aan dit antwoord hebt... Warme hartegroet, Angelique

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100