Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Dat een orthomoleculair arts valt onder alternatieve geneeskunde en een gewone huisarts onder reguliere geneeskunde, is al genoemd.

Daarnaast is een orthomoleculair arts gespecialiseerd in voedingsstoffen, maar heeft hij niet de allround kennis van een huisarts; je gaat niet naar een orthomoleculair arts als je last van je voet hebt, de griep hebt, hartproblemen hebt, etc.
Huisartsen zijn allround en het eerste aanspreekpunt bij gezondheidsklachten, maar hebben meestal een vrij beperkte kennis van voedingsstoffen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Een gewone huisarts houdt zich bezig met reguliere geneeskunde, terwijl een orthomoleculaire arts zich bezighoudt met een alternatieve geneeswijze.

Over de effectiviteit van reguliere geneeskunde zijn de meeste mensen het eens, terwijl de effectiviteit van orthomoleculaire geneeskunde op zijn zachtst gezegd discutabel is.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Het verschil is dat een orthomoleculair arts niet symptoom gericht werkt, maar oorzaakgericht handelt.

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met de juiste verhoudingen aan natuurlijke stoffen in het lichaam.

Een reguliere huisarts richt zich op de symptomen en aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding