Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is een natuurlijke bloedverdunner?

Ik moest gisteren bloed prikken maar er kwam bijna niets uit, mijn bloed is te dik.
Weet iemand een natuurlijke manier om het bloed te verdunnen!
Dus geen pillen e.d.
Maar puur natuur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

blauw druivensap drinken, 2 kiwi s per dag eten, tomatensap drinken, of een stukje pure cacao eten

Knoflook :)

alcohol

Door onderstaande dingen kan je je bloed op natuurlijke manier verdunnen: - 1-2 kiwi's per dag eten - Veel omega 6 eten, dat zit in vette vis - Eet iedere dag een stukje pure cacao - Drink iedere dag een glas blauwe druivensap - Drink geregeld een glas tomatensap, dat voorkomt ook hart- en vaatziekten. Je moet ook je bloed vloeibaarder zien te maken, dat kan je doen door een half uur vóór en een half uur ná het eten een glas (warm) water te drinken. Ook moet je veel vitamine E binnenkrijgen en voldoende lichaamsbeweging is ook belangrijk.

Is het je eigen conclusie dat je bloed te dik is, of was dit de conclusie van degene die je prikte. Dat er weinig bloed uitkomt wil niet altijd zeggen dat je bloed te dik is Zoals @platje( zie reactie) al aangeeft zal er bij echt te dik bloed actie ondernomen moeten worden en moet je niet zelf wat gaan proberen. Overleg met de arts, je hebt bloed laten prikken dus zal je eerdaags voor de uitslag terug moeten

ik ben het geheel eens met die alcohol, ik zat bij de bloedbank 3x zo lang als andere mensen tot ik mezelf een glaasje wijn gaf de avond ervoor. Kort voor het bloedgeven een fikse lichamelijke inspanning werkt ook heel erg goed Toegevoegd na 2 minuten: o ja, ben ook benieuwd of dat "dikke bloed"je eigen conclusie is of van de verpleegkundige. Bij mij zeggen ze aderen te dun/smal. En daarom helpt die inspanning bij mij ook goed, als je de bloedstroom wat opjaagt gaat hij ook vlotter door de "slanke aderen".

Met een veel te hoge cholestorol en nierstenen en veel te dik bloed moet je niet zelf gaan dokteren. Dat krijg je echt niet goed met die natuurlijke middelen. Dat vereist nader onderzoek. Dus als je echt twijfelt aan de viscositeit van je bloed dan moet je naar de dokter gaan, want dat is (levens)gevaarlijk....en niet gaan zelfmediceren met aspirine en voedingsmiddelen. Misschien dat ze er in Italie anders mee om gaan, maar mijn dokter zou dit serieus aanpakken.

Ben het met nellie eens, heeft de bloedprikker dit tegen jou gezegd, of zegt hij/zij dit omdat hij/zij niet vaardig genoeg is om bij jouween goede ader te vinden om bloed te tappen. Toegevoegd na 42 seconden: nellie=nelly3

Verse gember is erg effectief als bloedverdunner. het is zelfs nog effectiver dan knoflook en werkt als aspirine. Gember gaat de vorming van trombose tegen en werkt cholesterolverlagend. Echter, om deze genezende invloed te bereiken moet je bijv. gemberthee langere tijd gebruiken. Je maakt gemberthee als volgt; Rasp wat verse gember of snijd het in kleine plakjes en giet er kokend water op. Laat dit 10 min. trekken en klaar. Je kunt ook gembersiroop maken. Hiervoor kook je geraspte gemberwortel in water en zoet dit later met honing en citroensap. Lekker gekoeld in de zomer en verwarmd in de winter. Verse geraspte/kleingehakte gember is ook lekker in soepen, wokgerechten, groenten en zoete gerechten. het beste is om een glas gemberthee na het eten te drinken, dit verteert je voedsel ook beter en werkt zo als universeel geneesmiddel.

Marion, met alle respect, je bloed kan niet zo dik zijn dat er bijna niets uit je aders komt. Dan hadden ze je meteen bloedverdunners gegeven, maar nog waarschijnlijker in het ziekenhuis gehouden en aan de heparinepomp gelegd om je bloed te verdunnen. Zeker met een te hoog cholesterol. Mensen die al wat ouder zijn zijn moeilijker te prikken, ze hebben dunnere vaatwanden. Je kunt ook last hebben van aders die steeds wegrollen, of als je vroeger heel vaak bent geprikt kan er zoveel littekenweefsel zitten dat je aders net touwtjes lijken. Je maakt je onnodig ongerust, als het noodzakelijk is krijg je gewoon een bloedverdunner voorgeschreven; ik weet waar ik over praat.

Bronnen:
Eigen ervaring

De "dikte" van het bloed is volgens mij maar op 1 manier te meten: een INR laten prikken. De INR (International Normalized Ratio) is een internationale maat voor de stolbaarheid van bloed. Het geeft de snelheid weer waarmee het bloed stolt. Een INR van 1.0 is de normale waarde voor mensen die geen antistollingsmiddelen gebruiken. Afhankelijk van het soort aandoening waarvoor je antistollingsmedicijnen slikt wordt gestreefd naar een INR tussen de 2.0 en de 4.0. Je kunt aan de buitenkant echt niet zien of bloed al dan niet "te dik" is. Als er tijdens het bloedprikken niet veel bloed verkregen kan worden heeft dit hoogstwaarschijnlijk een andere oorzaak, bijv. verkeerd geprikt (niet goed in de ader). Het is af te raden op eigen houtje bloed te gaan "verdunnen" met allerlei middelen zonder degelijke diagnose en advies van een arts gezien uw medische voorgeschiedenis.

Bronnen:
http://www.trombosestichting.nl/behandelin...

had ik een tijdje geleden ook, op school.. We moesten mbv van antistoffen in een oplossing en een druppel bloed onze bloedgroep bepalen. Alleen kwam er bij mij niks uit. Voor het prikken had ik redelijk veel gegeten, en toen zei mijn biologie docent dat het bloed beter stroomt wanneer je niet zo veel hebt gegeten. Anders gaat het meeste bloed namelijk naar het verteringsstelsel om daar stoffen uit de darmen in het bloed op te nemen. Denk maar aan wanneer je hardloopt en net hebt gegeten, dan is je bloed ook op een andere plaats nodig, waardoor je steek krijgt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100