Wat moet je doen als er op de werkvloer niet naar je advies/waarschuwingen wordt geluisterd, terwijl je preventiemedewerker bent?

Werkgever is al een aantal malen hierover benaderd, maar is niet geïnteresseerd en doet dus niets met de informatie.

Toegevoegd na 1 dag:
Het gaat hier over veiligheid op de werkvloer. Helmen bijvoorbeeld, en zekering bij werken op hoogte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan omgekeerd te werk gaan informeer de mensen op de werkvloer, met de gegevens over de situatie en dat het van belang is voor hun veiligheid of verbetering van hun werkomstandigheden. Ook vermelden dat dit al meerdere keren is doorgegeven aan de leidinggevende, maar dat dit niet tot resultaten heeft geleid met ondertekening uit ogen van je functie als preventiemedewerker.Deze informatie ook aan de directie geven en dan afwachten wat de actie zal zijn. Het voordeel is dat alle mensen op de werkvloer weten dat jij je werk serieus doet en dat en er voor hun bent, maar helaas geen medewerking hebt. Dit is zeker van belang voor je eigen functioneren. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan krijg je in elk geval niet de schuld, in tegendeel je krijgt van de werkvloer gelijk. Komt er een onderzoek van de arbeidsinspectie sta je sterk want er zullen altijd mensen zijn die je actie kunnen herinneren. Die angst willen bedrijven er vaak toe besluiten om over te gaan tot veiligheids maat regelen. Een neven effect is dat het personeel op de werkvloer soms zelf al een deel van de voorgestelde veiligheid uit eigen beweging gaat invoeren.

Zet je adviezen op papier en stuur dat naar de chef. Dan is een en ander tenminste vastgelegd. Als uiteindelijk blijkt dat het in het honderd is gelopen, doordat je adviezen niet zijn opgevolgd, kun je tenminste altijd terugvallen op deze papieren. Aan jou heeft het dan niet gelegen. Verder moet je het maar laten varen. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen, moet je denken. Als het echt om gevaarlijke situaties gaat, dan kun je evt de arbeidsinspectie inschakelen, voor een controle. Zorg er dan wel voor dat niet te traceren is, dat jij de inspectie hebt getipt. Dit zou namelijk voor een verstoorde arbeidsdverhouding kunnen zorgen.

Op papier laten zetten _waarom_ er niet op de adviezen is ingegaan (of de communicatie (email) in dezen goed bewaren). Dan kan jij in elk geval niet verantwoordelijk gehouden worden, mocht het mis gaan. Het hangt natuurlijk ook een beetje van het bedrijf af. Op sommige werkvloeren valt niks op papier te zetten, omdat er bijv. personen te pas komen die alleen maar productiemedewerker zijn. Wat je verder nog kan doen: 1. Eerst vertellen dat je 't hogerop gaat zoeken als niet binnen een bepaalde vaste termijn een bepaalde actie is gedaan (zoals op papier krijgen wat de reden is van dat er niet naar de adviezen gehandeld wordt, of gewoon het advies zelf). 2. Dan op die dag ook inderdaad hogerop gaan (desnoods naar de baas van het hele bedrijf). Dit kan ook _samen_ met de persoon die de adviezen zou moeten uitvoeren, maar het niet doet. Dat je dus met z'n drieën om de tafel gaat zitten. Probeer dan dus een vergadering te beleggen met zijn drieën.

Beste preventiemedewerker, je kunt niemand tegen zijn zin adviseren. Ja je kunt het wel, maar niet de illusie dat het wat oplevert behalve weerstand. Rapporteer aan de werkgever alleen als je serieus denkt dat het over een onaanvaardbaar risico gaat. Heb je dat gedaan, en de werkgever doet er verder niets mee, dan is dat een signaal dat je roepende in de woestijn bent. Geef je positie op als er geen verbetering in zit. Dus ga nog een laatste keer met je werkgever in gesprek, vraag om commitment en medewerking, en leg je functie als preventiemedewerker neer, als er geen verbetering in zit.

Even melden bij mijn werkgever http://www.arbeidsinspectie.nl/ via het contactformulier Of per telefoon: 0800 27 00 00 0 (gratis) informatie vragen over de bepaalde situatie. Zij sturen je door, of doen er iets mee, als de situatie dat vraagt. Of bij Postbus 51 alsvast de juiste brochures opvragen.

Zorg dat jouw adviezen in ieder geval aantoonbaar op papier staan. Doe e.e.a per mail of fax, zodat je kan aantonen dat je die adviezen gegeven hebt. Mocht er iets fout gaan en ze komen bij jou, dan heb je tenminste iets in handen. Verder is het aan de verantwoordelijke om er wel of niet iets mee te doen.

Alvorens je adviezen geeft, moet je je afvragen of het reële en haalbare en werkbare adviezen betreft. Ook belangrijk is de wijze waarop je je adviezen geeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100