Indien er bij een scheiding geen bezittingen zijn (woningontruiming e.d.) maar wel schulden, moet er dan toch een echtscheidingsconvenant zijn?

Mijn scheiding is sinds vorige week ingeschreven bij de burgerlijke stand. Er waren geen bezittingen, wel zijn er schulden, waar ik dus momenteel middels een max. loonbeslag voor opdraai. Er wordt dus gezegd dat ik daardoor een vordering op mijn (onvindbare) ex krijg, die mij uiteraard ook nooit gaat betalen. Ik ben nu bezig met een WSNP (wachtlijst van hier tot Tokio), de schulden zijn in principe eenvoudig op te lossen, maar ik vind en krijg nergens de hulp die ik nodig heb. Heeft iemand enig idee hoe dit precies zit? Graag zou ik juridisch advies willen inwinnen, maar door mijn inkomsten heb ik geen recht op een "gratis" advocaat, vandaar dat ik me tot jullie richt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het Juridisch Loket (www.hetjl.nl oid) kan je tóch een gokje wagen. Als je al zeker weet dat je door je inkomen geen toewijzing krijgt (dat het voor je betaald wordt) zou het toch nog zin kunnen hebben, * een intakegesprek is namelijk altijd gratis en je zult er vast bruikbare tips aan over kunnen houden. En wie weet vergis je je, * misschien houden ze bij de aanvraag voor rechtsbijstand óók rekening met de schulden. Dat zou helemaal mooi zijn!

Wat misschien een tip is: bel een notaris. Die geven volgens mij altijd wel gratis advies (telefonisch) en kunnen je hopelijk verder helpen. Succes ermee!

Ga naar een wetswinkel of bel de jurofoon (0900-1411) Hier kan je gratis juridisch advies krijgen. Succes!

Om te scheiden moeten beide partners het eens zijn. In een convenant leg je vast wat en hoe er gedeeld wordt dus ook de schulden. Als dat niet gebeurd heb jij een probleem als de schulden op jou naam staan. Je moet wel in gemeenschap van goederen getrouwd geweest zijn. Heb je bij de rechter niet aangegeven dat er schulden waren en dat die verdeeld moesten worden.

Hou er rekening mee schulden zijn ook bezittingen in figuurlijke zin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100