Op de BKR reg. met code2 en 3 staat een werkelijke einddatum vermeld ben je dan klaar met de aflossing al is de gehele schuld niet voldaan?

Incasso buro int nog steeds geld na de werkelijke einddatum wat betreft die schuld. Terwijl de einddatum staat op 9-februari 2008.
Mag en kan dit? BKR zegt dat als er een werkelijke einddatum is de schuld is voldaan of is afgeboekt. Eerder had men al een werkelijke einddatum op de BKR registratie staan dit heeft de bank via het incassobureau veranderd nadat er telefonisch contact was geweest door de client de eerste keer. De BKR registratie met werkelijke einddatum is toen 4 maanden opgeschort. Hier kwam de client achter door recent weer een BKR registratie op te vragen. Er zijn dus 2 verschillende BKR registraties met twee verschillende werkelijke einddatums van dezelfde bank. Bank weet niets meer van client maar client betaald nog steeds het incassobureau.
Moet client wel betalen aan het incasso buro? Na aanleiding van het BKR verhaal schuld afgelost of afgeschreven? Graag uw antwoord.

Toegevoegd na 3 uur:
Ik had een antwoord mogen ontvangen dat de schuldeiser niet steeds de registratie veranderd dit is te kort door de bocht. De werkelijke einddatum staat op 9-2-2008 ? Client is nu nog aan het betalen we zitten in 2010. De schuldeiser heeft 2 keer BKR aangepast met een verschil van maar 4 maanden wat betreft werkelijke einddatum? Waarom zegt het BKR dat de schuld of is ingelost of is afgeboekt op9-2-2008 ? Dan hoeft de client toch niet meer aan incassobureau te betalen? Schuld is afgeboekt let op code 2 en 3 in de BKR registratie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100