Krijgt iemand die hier 10 jaar heeft gewerkt volledige WW, als hij gebruik heeft gemaakt van de 30% regeling en net daarna ontslagen wordt?

Dus deze persoon (kennismigrant van buiten de EU) heeft 10 jaar lang minder belasting betaald (30 procent is vergoeding ipv loon), maar werkt nu sinds een jaar (of nog minder) volgens het normale belastingtarief en wordt ontslagen. Krijgt hij dan WW volgens dit laatste salaris en alsof hij daarvoor "gewoon" 10 jaar heeft gewerkt? Ik weet dat hij als hij een binnen die 10 jaar was ontslagen, alleen maar WW heeft opgebouwd over het gedeelte boven die 30%, dus dan had hij veel minder WW gekregen. Maar hoe zit het nu? Is het echt zo dat als je maar een maand volgens het normale belastingtarief hierna hebt gewerkt dit er niet meer toe doet en hij dus op basis van 10 jaar werk volledige WW voor langere tijd krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het CWI (centrum voor Werk en Inkomen) is duidelijk: De eerste twee maanden van uw werkloosheid is de uitkering 75% van uw laatstverdiende loon. Daarna wordt de uitkering verlaagd naar 70%. Ze gaan dus uit van je laatstverdiende loon, en dus heeft de 30%-regeling geen invloed op je uitkering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100