wanneer ben je vermogend ????

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een paar miljoen euro's bezit in contanten of bezittingen......!

vermogend ben je als je van de opbrengst van je bezittingen je dagelijkse leven kunt bekostigen. ( rijk ben je daarentegen als je je rijk voelt !).

Mijn idee van vermogend is als je kan doen wat je wilt zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je het wel kunt betalen.

Daar is geen eenduidige definie voor. Ik dacht dat ik best vermogend was, want ik vind dat ik het goed heb. Maar ik ben absoluut niet rijk of machtig of invloedrijk... Hieronder wat definities: vermogend 1 rijk; 2 machtig, invloedrijk ' Gevonden op http://www.woorden.org/woord/vermogend vermogend gefortuneerd, bemiddeld, gegoed, puissant, rijk invloedrijk, machtig, potent ' Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/vermoge vermogend 1) Bemiddeld 2) Draagkrachtig 3) Gefortuneerd 4) Gegoed 5) Gesitueerd 6) Kapitaalkrachtig 7) Machtig 8) Niet onbemiddeld 9) Opulent 10) Potent 11) Puissant 12) Rijk 13) Welgesteld 14) Welvarend 15) Zeer rijk ' Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoor

ik zie vermogend zijn als, als je gezond bent en je je zelf normaal kunt voortbewegen en ze allemaal op alfabetische volgorde hebt leggen in je bovenkamer . daar kan geen vermogen tegenop maar je hebt dan wel de mogelijkheid om een vermogen bij elkaar proberen te krijgen.

In het algemeen bedoelt men, dat je dan toch minstens een paar miljoen op de bank hebt staan, naast het bezit van een gigavilla in het Gooi, een 2e huis in Frankrijk, een toffe zeilboot, flink wat aandelen links en rechts bij gezonde bedrijven en wellicht meer . Zelf acht ik iemand vermogend als hij/zij persoonlijke kwaliteiten bezit zoals bijvoorbeeld : zelfredzaamheid, creativiteit, humaniteit, het kunnen relativeren enzovoort. Ik denk dat veel meer mensen dit zo vinden. Maar het is zo ingeburgerd dat ' vermogend' wordt gekoppeld aan de materie, dat de meesten bij zo'n vraag aan bezit koppelen.

Ha, die Astrea; 'Vermogend' is geen objectief begrip. Het is vaak wel duidelijk wie er wel en niet als vermogend worden beschouwd, maar waar de grens ligt is nergens formeel gedefinieerd en zal iedereen dus zelf moeten beoordelen.

Als je je geld op een normale manier niet meer op krijgt.

Als je meer dan 50% belasting betaalt. Toegevoegd na 14 minuten: Voor de bijstand ben je vermogend als je meer dan € 5.480,- bezit.

Als je algehele zelfkennis bezit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100