Welke kleine gedragsaanpassingen maken een groot verschil in je dagelijkse financien?

Weet jij het antwoord?

/2500

In mijn geval stoppen met drinken en blowen ;-)

Ik denk zelf bij heel veel dingen die ik koop, ben ik dat echt nodig? Vaak koop ik levensmiddelen terwijl ik van hetzelfde product nog genoeg heb staan. En wat vaker door de voorraadkast heen gaan wil ook wel helpen. Ik moet ook wel eens levensmiddelen weggooien, die over de datum zijn en eigenlijk is dat zonde.

zelf koken ipv afhalen

Orde :) Als je financiën goed geordend zijn weet je waar je geld heen gaat en hoeveel je extra te besteden hebt aan andere zaken. Als je weet dat je maar 50 euro per maand uit mag geven aan snoepgoed (of iets anders) en je zit daar overheen dan zal je zelf een rem erop zetten tot het einde van de maand omdat je niet meer gebudgetteerd heb. De truc hierbij is dat je alleen op je rekening laat staan wat je die maand uit moet geven. Dus de naar een spaarrekening / beleggingsrekening overschrijven. Iets wat er niet is kun je ook niet uitgeven. Dit heeft heel goed voor mij gewerkt. Je wordt echt een stuk zuiniger. Natuurlijk je wel een beetje vals spelen door geld te gebruiken dat gereserveerd is voor een rekening om het uit te geven en later van je spaarrekening weer terug te storten. Maar ja dit zijn wel een paar extra stappen en je hebt in echte noodgevallen nog wel een optie.

- Geen eten bestellen, maar zelf koken.

Nou kijk, dat is, toen deed ik altijd dat ik de hertok jan biueren deed drinken, maar dat was wel veel euroows per dag met zoon sixpek. En toen deed ik dat de overgang naar de huismerk van de Spar, want daar werk ik toch dus wel zo makkie, en dat was gewoon dat het wel 2 euroows en 18 cent goedkoperder was, en dan nog voor meer bier ook. Dus dat was grote verschil met de boodschappen per dag, 2 euroows 18 centen minder betalen voor meer.

Ik was vinyl/cd junkie.... dat scheelt Ik verwarm nu nog alleen de plaatsen die ik echt gebruik:dat scheelt In de zomer loop ik in m'n blote reet door het huis... ik kom het huis dan niet zo vlug meer uit om een ijsje te kopen op straat;

minder met de auto weg,maar de fiets nemen en als je werkt meer overleggen met collega's om de beurt te rijden. zuinig omgaan met energie, en water

Zelf ga ik minder vaak stappen, maar nodig nu vrienden bij mij thuis uit, om een biertje te drinken. Vaak minstens zo gezellig ook. Restaurantbezoek is ook minder geworden, sinds ik in een kookclubje zit. Om en om koken we voor elkaar en hebben daardoor toch het uiteten gevoel.erg gezellig ook. Winst kan ik nog behalen door vaker te koken als ik alleen ben. Toch te vaak afhaal of een magnetron maaltijd. Waar veel op te verdienen valt is orde en regelmaat voor wat betreft het doen van je persoonlijke administratie. Betaal rekeningen meteen, als je ze binnenkrijgt. Vraag op tijd toeslagen ed aan. Pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto. Meteen ook erg gezond. Denk over grotere aankopen eerst eens een nachtje na en vergelijk via internet waar het product het goedkoopst wordt aangeboden.

Niet meer kopen dan je nodig hebt. (Maak je dat 2de pak voor de helft van de prijs ook echt op?) Brood van thuis is goedkoper dan de kantine seizoensgroentes zijn vaak goedkoper dan noet seizoensgebonden Heb je echt zoveel honger of trek dat je op het station nog langs de kiosk moet voordat je een uur later eet?

Dat ligt er maar net aan wat je gewoonten zijn. Wanneer je gewend bent om wekelijks een nieuw kledingstuk te kopen, zal je het enorm merken als je daarmee ophoudt. Als je altijd teveel kookt en na afloop het teveel weggooit, scheelt het behoorlijk als je minder grote hoeveelheden kookt en restjes bewaart voor 'kliekjesdag'. Stoppen met roken scheelt enorm. Stoppen met elke avond in de kroeg hangen kan honderden euro's in de maand schelen. Wie elke avond urenlang aan de telefoon hangt, merkt het zeker in de rekening als hij/zij daarmee ophoudt. Wie wekelijks naar het casino gaat, zal echt minder geld kwijt zijn als hij/zij dat eens aan banden legt. En zo kun je nog wel even doorgaan. Zoek je eigen zwakke plekken op en pak die aan. Evengoed: Verwacht geen gote verschillen in je dagelijkse financieen bij kleine gedragsaanpassingen. Als je echt ee verschil wil maken, zul je daar flink wat aanpassing voor nodig hebben.

Als je even weg moet , een flesje drinken meenemen. ik heb zelf heel vaak dat ik even de stad in ben dat ik dan dorst heb, elke keer een blikje drinken kopen ben je zo weer 2 euro kwijt.

Boodschappenlijst maken en je er aan houden. Nooit boodschappen doen als je trek hebt. zorg dat je een goede voorraadkast hebt met de standaard langhoudbare artikelen die in je normale gebruikspatroon vallen (bijvoorbeeld rijst, koffie, macaroni, blikjes tomaten, etc) en koop die als ze in de aanbieding zijn.

-Geen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt kopen; zelf eten koken is veel goedkoper. -Voor 2 dagen koken scheelt gas of stroom. -Geen dure flessen mineraalwater halen; gewoon flessen kraanwater in je koelkast zetten. -Geen ijsjes uit de supermarkt; die kun je zelf maken met bv bevroren yoghurt met vruchtensap of limonadesiroop. -Voor meubels, keukengerei en kleding eerst bij de kringloopwinkel kijken; nieuw kopen kan altijd nog. -Geen apparaten op standby laten staan.

1. Begin al eens bij te houden waar je je geld aan uitgeeft. Via Yunoo (www.yunoo.nl) is een mogelijkheid. 2. Zie bij de grotere posten (en vele kleintjes kunnen ook een grote zijn)! wat je er aan doen kunt. Veel succes!

Bronnen:
http://www.yunoo.nl

Er zijn al veel goede tips gegeven waarvan ik boodschappen doen met een lijstje en de auto laten staan, wel de beste vind. Veel gezinnen hebben tegenwoordig 2 auto's en als je er wat bewuster mee om gaat, kan er vaak ééntje uit. Ook de tip om geen eten te gaan halen maar het zelf te maken scheelt enorm, heeft mijn yuppenfamilie aan den lijve ondervonden. Aanvullend: Stoppen met frisdrank drinken, water daarvoor in de plaats of aanlenglimo. Boodschappen doen bij 2 supermarkten: eentje voor de dingen waar je het echt niet aan proeft als er geen merkje op staat, eentje voor de spullen waar je kritisch op wil zijn. Categorie 1 wordt vanzelf groter als je minder te besteden hebt. Toegevoegd na 2 minuten: En elke maand een klein bedragje automatisch sparen als het er af kan.

Uw vaste lasten als huur en premies kunt u terugvinden in contracten en bankafschriften. Maar het overzicht over de dagelijkse uitgaven zoals aan boodschappen, cadeautjes, en tijdschriften ontbreekt vaak. Een kasboek bijhouden helpt. Vaak is dat al genoeg om minder uit te geven. Nagepraat van het Nibud, maar het klopt wel: als je weet waar de centen blijven, kun je beter bepalen waar je kunt en wilt bezuinigen. Het schijnt ook al veel te helpen als je de tv niet stand-by laat staan, altijd alle lampen uit waar je niet bent, minder vaak en korte douchen, een andere energieleverancier nemen. Etc. Maar dat kun je eigenlijk alleen zelf bepalen, want wij weten niet wat jouw gedrag is, dus ook niet wat je daarin kunt aanpassen.

Bronnen:
http://www.nibud.nl/omgaan-met-geld/overzi...

Heel simpel: niets kopen als het niet nodig is. Ook een grote kostenpost: de energierekening. Dus: alle lampen op 1 na misschien ;-)) de deur uit, koud douchen (niet te lang, water moet ook betaald worden, douche dus gewoon liefst zo weinig mogelijk!). Vraag je bij het zijn van zoveel spullen in de winkel af: wat ben ik toch allemaal NIET nodig? Gedragsverandering in je denken, dat is de oplossing! Creatief omgaan met alles, en bewustzijn.

Ik was de afgelopen weken flink minder kwijt door op een andere manier boodschappen te doen. Ipv dagelijks naar de supermarkt, ga ik nu 1 of 2x. Ik ga lopend of op de fiets en neem dus niet teveel mee. Groenten haal ik 1x per week. Vlees/vis heb ik in de aanbieding gekocht en in porties in de vriezer gedaan. Ik let goed op de aanbiedingen folders en kijk of er producten in staan die ik veel gebruik. Dus geen dingen kopen alleen maar omdat ze in de aanbieding zijn: dan ben je eerder meer geld kwijt! Het is niet leuk om jezelf dingen te ontzeggen die je vroeger wel kocht. Maar je kunt er ook een sport van maken om goedkoop in te kopen. Vroeger kwam ik noot in de Aldi en ik heb er een aantal leuke en goedkope dingen ontdekt ter vervanging van mijn vroegere favorieten. Ik mis uit eten gaan, maar als ik eerlijk ben, kook ik de laatste weken fantasierijker! Hou de moed erin!

Impulsiviteit tegengaan.

Zeer goede antwoorden zijn al gegeven en in herhaling vallen wil ik niet. Wat goed werkt is NIET MEER GELD voor je boodschappen meenemen dan redelijk is. dat voorkomt de impulsaankomen. Wat ook VEEL uitspaart is als je noodzakelijke kleding in de uitverkoop op de kop tikt. Soms moet je dus geld uitgeven om te besparen, maar houd de impulsiviteit in de gaten, dat is je grootste vijand.

Roken/Drugs/Drinken en niet zo veel eten kopen zodat je niet teveel weg hoeft te gooien

Inlichtingen inwinnen bij onze kennispartner Nibud!

Voor elke week een vast bedrag pinnen en je pasje dan verder thuislaten. Kijk je abonnementen eens na, of zeg ze allemaal een keer op, kijk wat je écht mist. Je internet provider, energieleverancier, telefoon aanbieder eens nakijken of overstappen wat oplevert. Kan echt veel schelen.

Zelf je tuin doen en gras maaien!

Hou een week een dagboek bij van wat je allemaal koopt. En na een week kijk je het lijstje na . En kijk er dan rustig na van wat je echt nodig hebt en wat je niet nodig hebt .

Koop producten van het eigen huismerk ipv de duurdere bekende merken. Koop minder luxe dingen zoals koek en snoep. Let op aanbiedingen. Toegevoegd na 49 minuten: Geef niet meer uit dan je echt kunt en wilt.

een goede thermoskan voor heet water. Een keer waterkoken en de rest van de dag heet water voor verse thee. scheelt al een heel eind

Voor mij geldt, praktisch koken en de restjes verwerken tot de meest lekkere recepten. Zo gaat er niks in de kliko

Korter douchen ( kan ik niet , wil ik niet ) . Grijs toiletpapier kopen en gebruiken ( net schuurpapier) . Als je gaat wandelen, of met de trein op reis gaat je eigen water , limonade of ijsthee maken en in flesje doen. In de trein aan iemand ( mede treinreiziger ) vragen of je met hem/ haar mee mag reizen, dat scheelt 40 % buiten de spits. Lange autoritten achter een vrachtwagen gaan rijden en er achter blijven hangen ,zo dicht mogelijk erachter, dan wordt je "meegezogen " . Minder vaak je kleding en je beddengoed wassen. Afwasmachine en wasmachine na 23:00 uur en in het weekend gebruiken ( scheelt elektriciteitskosten) . Je inschrijven bij een LETS gemeenschap . Je kan dan dingen ruilen met lets punten ( diensten of goederen ) . Dat scheelt geld. Temperatuur in je huis op 16 graden , wollen kleding en onderkleding dragen in huis ( dit helpt ook om af te vallen want je verbrand meer calorieën ) . Temperatuur in je slaapkamer zo koud mogelijk ( de rest van het huis warmt je slaap kamer naar +- 10 graden op .

betaal contant en niet met pin dit kan zeer veel schelen. als je iets koopt met garantie lees dan ook even na hoe die volgens de Nederlandse regels mee moet gaan. is je garantie korter en gaat hij naar je garantie kapot kun je met wat meer moeite toch nog garantie krijgen

Bellen naar vaste nummers via VoipBuster en dat ook gebruiken om goedkoop te smsen. Alleen aanbiedingen zoeken/bekijken wanneer je daadwerkelijk iets nodig hebt. Goede producten kopen die langer meegaan. Mislukte prints niet weggooien maar als kladpapier/boodschappenbriefjes gebruiken. En natuurlijk dubbelzijdig printen (eventueel met huismerkinkt). Een batterijlader kopen voor normale batterijen (EnvironPower). Apparatuur uitschakelen ipv aan laten staan/stand by laten staan. Huismerkproducten gebruiken/kopen, is vaak net zo goed als een A-merk. Er is nog veel meer te noemen en gelukkig heb je al een hele rij antwoorden. Succes ermee joh!

1 niet meer geld pinnen als voor een week nodig is aan boodschappen,..dit delen door zeven(dagen per week) 2 met de fiets ipv de auto naar je werk ,of (nog super gezond ook) lopen. 3 spaarlampen indraaien en de verwarming s'morgens op een vaste tijd opdraaien en s'avonds een uur voor het slapengaan terugdraaien overdag bij niet thuis,op 18 graden zetten want het steeds opnieuw opwarmen kost veel geld. 4 de waterkraan dichtdraaien tijdens het inzepen. 5 standby elektrische apparaten uitzetten.

Belangrijk is om te denken vanuit: Ik heb niets nodig. Daarna ga je vanuit niets bewust kiezen wat je wel nodig hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100