Kan iemand met de Nederlandse nationaliteit een rekening openen in een Britse bank in England? Wat zijn de condities?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Het is echter niet zo dat je zo bij een bank binnen kan stappen en een rekening kan openen. Je moet meerdere vormen van identificatie overleggen. Een paspoort alleen is niet voldoende. je moet bv ook een huurcontract of werkgeversverklaring kunnen overleggen. HSBC heeft dit probleem onderkent, en biedt nu de mogelijkheid om op basis van een buitenlands adresbewijs een rekening te openen: [http://www.hsbc.co.uk/1/2/personal/current-accounts/passport/get-started;jsessionid=0000l68nt9c5PRZFDvuvPW782eY:12ntf1tru] Application forms are available in Romanian, Polish, Spanish, French, Mandarin, Arabic and Portugese from any HSBC branch. Or you can apply online and bring one form of identification and one non-UK address verification to your local branch when you arrive in the UK to confirm who you are and where you've come from.

Dat hij er daadwerkelijk geld op zet.

Ja dat kan, het enige wat ze vragen is dat er geld op moet komen te staan. Mijn broer heeft in Engeland gewoond en nu in Ierland en opent er net als hier gewoon een bankrekening.

net als ik met een nederlandse nationaliteit een rekening hier in italie heb geopend.. met een adres in in italie. dus je kan in engeland een rekening openen mits je er ook zelf woont

Slechts twee condities: Geldig paspoort en...., natuurlijk de flappen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100