Wat betekenen de letters CJ op de bankpas van de tweede rekeninghouder?

Mijn man heeft een pas met zijn eigen naam, ik heb een pas met mijn naam/meisjesnaam. Daaronder staat weer de naam van mijn man met daarachter de letters CJ.

Voor de 'J' Kom ik niet verder als misschien 'joined' (van "joined account" of zoiets), maar dat weet ik niet zeker en die C kom ik dan al helemaal niet uit wat die zou kunnen betekenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

CJ staat voor Compte Joint, wat een moeilijke naam is voor een gezamenlijke rekening.

Bronnen:
http://www.the-web-library.com/kennisbank/...

CJ staat voor Compte Joint, een term die gebruikt wordt bij ABN ANMRO voor "en/of" oftewel gezamenlijke rekening. De tennaamstelling op jullie passen betekend dat je man een pas heeft van die "cj-rekening". Jij hebt ook een pas van die rekening, maar omdat jouw naam niet overeenstemt met de verkorte tennaamsteling (een soort zoekterm binnen de banksysstemen) van de rekening, staat er bij jou de naam van je man met daarbij de toevoeging cj. CJ staat voor Compte Joint, een term die gebruikt wordt bij ABN ANMRO voor "en/of" oftewel gezamenlijke rekening. De tennaamstelling op jullie passen betekend dat je man een pas heeft van die "cj-rekening". Jij hebt ook een pas van die rekening, maar omdat jouw naam niet overeenstemt met de verkorte tennaamsteling (een soort zoekterm binnen de banksysstemen), staat er bij jou de naam van je man met daarbij de toevoeging cj. Stel dat bij jullie de tennaamstelling andersom geweest was: dus Mevrouw A Meander en/of de heer B Jansen, dan had je partner op zijn pas staan: B Jansen, met daaronder A. Meander cj.

De letters CJ betekenen compte joint, hetgeen in het frans betekent : een gezamenlijke rekening met echtgeno(o)t(e) Wij noemen het vaak een en/of rekening

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100