Is een verkoper zoals Media Markt of Coolblue eigenaar van de door hun aangeboden producten?

Zoals er staat heb ik informatie nodig over of een verkoper zoals de Media Markt of Coolblue ook daadwerkelijk eigenaar zijn van de door hun aangeboden en verkochte producten of dat deze winkels enkel als platform dienen om kopers en verkopers samen te brengen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet per-sé.... Natuurlijk kan een winkel zijn eigen voorraad aanschaffen en dit in de winkel zetten. Maar daarmee lopen ze ook een risico wanneer spullen niet verkocht worden. Een fabrikant heeft er belang bij dat zijn spullen letterlijk in de etalage belanden. Er kunnen dus deals gesloten worden tussen de winkel en de fabrikant waarbij de fabrikant de eigenaar van de te verkopen spullen blijft, en in ruil daarvoor doet de keten de verkoop. De winst die verdelen ze dan volgens een afgesproken verdeelsleutel.

De meeste winkelketens zijn eigenaar van de produkten die ze verkopen, zeker als di in de winkel / magazijn aanwezig zijn. Echter om opslagruimte te besparen kopen de door jouw bedoelde grote winkelketens de goederen pas op het moment dat ze besteld zijn in en worden ze nagenoeg direkt van producent / importeur naar de koper vervoert, echter daar het geen particuliere verkoop is op het moment dat coolblue of een mediamarkt een artikel ophaalt bij een producent / importeur direkt eigenaar van de artikelen. Door de besparing op de opslag kunnen ze e goederen goedkoper aan de man brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100