Waar is al dat geld gebleven?

Vroeger kreeg iedereen een weekloon.
Je kreeg op vrijdag een loonzakje met contant geld.
Toen ging alles veranderen en het moest moderner, beter en anders gaan gebeuren.
De weeklonen werden maandlonen.
Maar dat betekende , dat je met je allerlaatste weekloon, alles niet voor een week, maar voor 4 weken moest gaan betalen, dit gaf natuurlijk enorme problemen en er bestonden allerlei regelingen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Wat bleef, een gat van 3 weken zonder loon.
Want met je allereerste maandloon, moest je de komende 4 weken weer alles van betalen, maar je had ook nog 3 weken achter je zonder geld.
Waar is al dat geld, van die 3 weken nu gebeven, het moeten miljarden zijn!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

@Ed, ik denk dat de werknemers een denkfout maken. Je werkt 1 week en na die week krijg je geld. Van dat geld (en dat is de gewoonte geworden) kan je de komende week je onkosten betalen. Dit is dus al een verschuiving. Iemand die net begint heeft nog geen geld verdient, die zal dus met niets de 1e week moeten doorkomen. Zo ook met de overgang naar 4 weken. Men begint als het ware alsof hij zijn eerste week nieuw begint bij de baas. Men moet pas een maand werken voordat hij zijn geld krijgt, dus inderdaad 3 weken niets. Maar er is geen geld overgebleven. Het geld is met een hoger bedrag aan het einde van de maand uitbetaald. Met dat geld kunnen ze een nieuwe gewoonte maken en de komende maand leven. Maar zeker, 3 weken op de pof. Net zoals de allereerste werkweek bij je nieuwe werkgever. En net zoals je een maand op de pof moet als je nu bij je nieuw bij een bedrijf binnenkomt.

die 3 weken zijn inmeiidels afgelopen, en zolang het voortbestaan van die de aarde nog op 3 weken word geschat moet dat geld altijd gereserveerd blijven voor degene die dat heeft verdient. in concreto zou ik zeggen dat er geen geld verdwenen is.

Volgens mij maak je een fout in je redenatie: Misschien ff een voorbeeld ter verduidelijking: - Vrijdag 1 krijg je je weekloon over week 1 - Vrijdag 2 krijg je je weekloon over week 2 --Overgang naar maandloon-- - Vrijdag 3 krijg je nog geen loon over week 3 - Vrijdag 4 krijg je nog geen loon over week 4 - Vrijdag 5 krijg je nog geen loon over week 5 - Vrijdag 6 krijg je je maandloon over week 3, 4, 5 en 6 Dus er blijft niks hangen.

Nee Ed want dat maandloon heb je gekregen over de afgelopen weken dat je gewerkt hebt. Toen en ook nu krijgt niemand zijn loon vooruit betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100