is mijn moeder verantwoordleijk voor de schulden van mijn vader?

Mijn vader had 2 eenmanszaken als ik het goed had en bij allebei is heel veel misgegaan, waardoor we nu erg in de schulden zitten. Mijn vader heeft deze schulden veroorzaakt, maar omdat hij getrouwd is met mijn moeder onder gemeenschap van goederen had ik vaag begrepen dat dit inhield dat zij hier dan financieel ook verantwoordelijk voor was.
Ik hoop dat er iemand is die mijn kan vertellen of dit waar is en zo niet, of dat er misschien een manier is dat ze kan scheiden (dit wil ze zelf ook) zodat zij niks meer met hem en de schulden te maken heeft.
Het lijkt nu misschien een beetje alsof we mijn vader willen naaien, laat ik het zo zeggen: onze thuissituatie is heel ingewikkeld.
Ik hoor graag snel van jullie, ik wil zo snel mogelijk mijn moeder een duidelijk antwoord hierover kunnen geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Ik zou zeggen "aansprakelijk". Bij een eenmanszaak is er geen scheiding tussen prive- en ondernemingsvermogen. Dat is een risico. Als man en vrouw ook nog in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, kan ook het vermogen van de niet-ondernemer door schuldeisers van de zaak worden aangesproken. En nee, scheiden is geen "oplossing" voor het "ontwijken' van schulden die tijdens het huwelijk zijn ontstaan.

Toegevoegd op 21 maart 2018 17:36: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100