ondertekende brief voor aflossing schulden wordt niet betaald, hoe nu verder?

Hallo,
Mijn ex heeft een brief ondertekend voor de schulden die hij bij mij heeft. Dit is pas na alle gebeurtenissen gebeurd en ook na onze relatie pas.
Alleen komt hij zijn maandelijkse bedrag niet na. niets zelfs.. kan ik hier nog iets aan doen? Ik heb zijn handtekening en een professionele brief die in tweevoud is getekend e.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Schrijf hem eens een brief, waarin je meldt dat er een betalingsachterstand is en dat jij verwacht dat dit bedrag binnen 10 dagen op je bankrekening staat. Helpt dit niet dan kun je een advocaat of deurwaarder inschakelen, maar dat doet de relatie die je hebt met je ex geen goed. Als het om een klein bedrag gaat, dan is dit ivm de kosten vaak ook zinloos, de kosten zullen hoger uitvallen dan het bedrag wat je terug ontvangt. Meer informatie vind je in de link. Succes.

Bronnen:
http://www.vragenoverlenen.com/wat-kun-je-...

Ga naar een deurwaarder. Deze is speciaal opgeleid voor de inning van geld en met name op dit soort zaken geeft hij ook juridische adviezen, kan helpen met schrijven van brieven en ingebrekestellingen enzovoort. Je kunt natuurlijk ook naar de rechtshulp of een advocaat gaan maar je belandt sowieso toch bij de deurwaarder zodat je je enkele stappen kunt besparen.

De basisprocedure is de volgende. Als de schuldenaar zich niet aan de verplichtingen houdt dan moet je hem in de regel schriftelijk verzoeken om alsnog aan de verplichtingen te voldoen. Dat heet ook wel een ingebrekestelling. Een ingebrekestelling moet drie dingen bevatten: 1. welke afspraak houdt de schuldenaar zich niet aan (niet afbetalen van de lening) 2. wat moet hij of zij doen om dit op te lossen (de achterstallige termijnen terugbetalen) 3. een redelijke termijn om dit te doen (bij dit soort zaken is twee tot vier weken redelijk). Jij moet kunnen bewijzen dat de schuldenaar de ingebrekestelling ontvangen heeft. Verstuur hem dus aangetekend, of probeer een reactie uit te lokken. Mocht hij of zij niet binnen de redelijke termijn het probleem oplossen dan is die persoon in verzuim. Zodra dat het geval is dan mag je in principe proberen op een andere manier de vordering voldaan te krijgen. Dat kan via de zogenaamde buitengerechtelijke weg: je huurt een incassobureau in die voor jou gaat proberen met brieven en telefoontjes de vordering alsnog te innen. Een (deel van) de kosten van het incassobureau kan je verhalen op de schuldenaar. Een andere weg is via de rechter. Je moet de schuldenaar dan dagvaarden. De rechter zal de vordering beoordelen, met eventueel het verweer van de schuldeiser, en als die het met jou eens is dan geeft hij een vonnis af waarmee je een zogenaamde executoriale titel hebt waarmee een deurwaarder over kan gaan tot invorderen. Dat zal in de praktijk een loonbeslag zijn (de verkoop van de inboedel levert vaak te weinig op). Dat is dus ruwweg de procedure die je nu moet volgen. De ingebrekestelling versturen kan in ieder geval, en dat zou je gewoon moeten doen. Het vervolg is lastiger. Wat je moet doen hangt af van drie vragen: * Kan je ex het betalen? Als je ex met een uitkering op de bank hangt dan valt er weinig te halen. Evenzo als er andere schulden zijn die voor gaan (zoals belastingschulden). Als je dan gaat investeren in incassobureaus', deurwaarders of advocaten dan is het risico dat jij je geld kwijt bent. * Hoe hoog is de vordering? Als het om een paar duizend euro gaat dan kan ik me voorstellen dat je er moeite, tijd en geld in wilt steken. Gaat het om een paar honderd? Je moet dan zeker overwegen of het de moeite wel waard is, zeker omdat je een deel van de advocaatkosten in een gerechtelijke procedure nooit terug zal krijgen. * Wat is de juridische waarde van de schuldbekentenis?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100