Kan mijn ziektewet per direct gestopt worden?

Morgen heb ik een gesprek met een arbeidsdeskundige. Dit gesprek vindt plaats na mijn eerste jaars ziektewet beoordeling. Op dit moment zit ik al 14/15 maanden in de ziektewet. Als hij besluit dat ik weer kan werken ondanks mijn lichamelijke en psychische klachten, wordt mijn ZW dan per direct (morgen) stopgezet, of gaat daar nog 1 week overheen ?

Ik heb het geld namelijk nodig om mijn rekeningen te kunnen blijven betalen en het zou echt een ramp zijn als ik niks krijg en/ of lang moet wachten op een andere uitkering zoals de bijstand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee je zal niet direct uit de ziektewet gezet worden. Dit gesprek is om te kijken wat de mogelijkheden zijn om weer aan het werk te kunnen. Mogelijk een andere functie binnen het bedrijf. Dit is natuurlijk geheel persoonlijk. En vandaar ook een persoonlijk gesprek. Want de werkgever wil niks liever dan jou weer aan het werk zien. Maar wel op een goede manier. Zodat je niet binnen luttele tijd weer ziek bent. Ik neem aan dat je zelf ook weer zou willen werken indien dat mogelijk is binnen jou ziekte. Pas na 2 jaar ziekte mag de werkgever je ontslaan en overdragen aan het uwv. Intussen is het uwv wel op de hoogte gesteld dat u al een jaar ziek bent. En moet de werkgever aantonen dat ze alles hebben geprobeerd om binnen 2 jaar weer aan het werk te krijgen. Dit is dus een gesprek voor beide partijen. Als je het prettig vind is het altijd mogelijk om bij zo'n gesprek iemand mee te nemen. Geef dit wel even voor het gesprek aan.

Volgens mij kan dat wel. Als je bedrijfsarts je inderdaad uit de ziektewet wil halen tekent hij/zij daarvoor een formulier. En daarop staat ook een datum. Dat kan dus per direct zijn, maar bij een beetje een coulante arts zit daar nog wat tijd tussen. Maar dat is dan de einddatum van je ziektewet. Veel succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100