Heeft De Nederlandsche Bank nog guldens?

Stel, NL zou om wat voor reden dan ook weer overstappen op de oude gulden. Heeft DNB die nog ergens (opgeslagen), of moeten die dan weer gemaakt worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle munten die we hadden in de gulden-tijdperk zijn vernietigd door de Nederlandse bank. De Munt is zelfs t/m 2004 hiermee zoet geweest. Ze hadden twee machines die maximaal 2000 kilo per uur kon verwerken. Alles werd uitgesorteerd, vernietigd en het nikkel werd doorverkocht aan de metaalindustrie. Mocht de gulden er ooit weer komen (wat niet zo zal zijn, maar oke), dan moeten we dus opnieuw gaan produceren.

Bronnen:
http://www.logistiek.nl/archief/id10227-Ge...

Nee, al het oude geld is vernietigd, versnipperd of omgesmolten. Zelfs al zou (in theorie) er weer een gulden komen, dan zal dit een soortgelijk ingewikkelde operatie zijn als destijds van de gulden naar de euro. De waarde zal opnieuw vastgesteld moeten worden, en de koers ten opzichte van de euro moet gekoppeld worden. Pas na een aantal jaren in het girale betalingsverkeer, kan er pas een chartale munt ingevoerd worden. Maar, droom maar niet, de gulden komt noooooit meer terug....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100