Als ik denk dat ik oververzekerd ben, wat kan ik dan het beste doen?

ik denk dat ik erg veel levensverzekeringen en uitvaartverzekeringen en levensloop verzekeringen heb

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijna iedereen is over-verzekerd en heeft overlappingen in de verzekeringspolissen. Bijvoorbeeld: je reisverzekering betaald ziektekosten in het buitenland, mits deze kosten buiten je ziektekostenverzekering vallen. Wat is dan de toegevoegde waarde? Een veel vervelender voorbeeld is het volgende: De bliksem slaat in en daardoor stopt je magnetron voorgoed met opwarmen. Je inboedelverzekering sluit dit uit, omdat het, volgens hen, opstal is en onder de brandverzekering van het huis valt. In je brandverzekering staat weer dat apparatuur, ook al is het ingebouwd, Het gevolg is dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Het is dan ook aan te raden dit soort verzekeringen bij één maatschappij onder te brengen, dan is het voor de heren verzekeraars, die een hekel hebben aan betalen, lood om oud ijzer. Een vuistregel bij verzekeren is: kan ik het risico zelf betalen? Dan niet verzekeren! Levensverzekeringen en uitvaartverzekeringen zijn een ander verhaal, daar heb je zelf geen lol van en die dienen een doel voor nabestaanden. Als dat doel het afdekken van uitvaartkosten is: als er een levensverzekering is, is er geen reden meer voor een uitvaartverzekering. Bedenk dat de kans dat je doodgaat voor je 65ste helemaal niet zo groot is, en dat het verschil tussen de kans dat de verzekering moet betalen en de betaalde premie de grote kantoren en hoge bonussen betaald voor deze maatschappijen. Met andere woorden: ik moet er niks van hebben!

Zet op een rijtje welke je hebt. Schrijf het desnoods op een schrijfblok. Welke kosten het meest/of leveren het minste op. Welke heb je nodig. En dan ga je de verzekeringen opzeggen die je niet meer wilt.

Ga eens om de tafel zitten met de partij, waar je je verzekeringen hebt lopen en laat je eens goed voorlichten. U kunt daarna beslissen welke verzekeringen nog zinvol zijn en welke niet.

Leg alle polissen op een stapel, en bekijk voor welk bedrag iedere polis je dekking geeft. Maak hier een lijsjte van, en noteer tevens wat je voor iedere verzekering aan premie betaald. Je krijgt zo een aardig overzicht van de dekking, en de te betalen premie. Als je dan nog steeds tot de conclusie komt dat je bent oververzekerd, zeg dan de duurste op. Let er wel op, of er geen addertjes onder t gras zitten, zoals bijv, premie die je al vooruit betaald hebt, of boeteclausules. De meeste verzekeringen kun je elk gewenst moment opzeggen. Veel succes. Overiges raad ik je aan, om de bedragen die je eerst betaalde aan premie, nu op een spaarrekening te zetten. Je bent al gewend dat je dit maandelijks of jaarlijks opzij zet, dus kun je het net zo goed gaan sparen, dan bouw je weer een reservepotje op.

hoi,ik zou alle polissen die je hebt bij elkaar zoeken en alles opschrijven onder elkaar wat het in houd,en dan door een een derde laten bekijken en alles wat overbodig is schrappen.daarmee kun je heel veel geld besparen. kijk anders maar eens op de site van centraal beheer daar kun je een verzekeringcheck doen,best interessant. groetjes glenn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100