Als je meerdere leningen hebt lopen, is het verstandig om ze bij een partij te consolideren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hoeft helemaal niet. Dat is afhankelijk van de condities die jij nu betaalt en die je gaat betalen bij een nieuwe lening. Je moet gewoon een offerte opvragen en ook navragen of je geen boete moet betalen bij de bestaande leningen indien je die gaat aflossen. Het klopt inderdaad dat je bij grotere leningen soms betere condities krijgt, maar dat hoeft ook weer niet. Want als de bank het risico groter vindt dan gaat dat niet op. Kortom: is niet te zeggen, vraag offertes op en zorg vooral dat je goed naar de voorwaarden kijkt. Niet alleen van de nieuwe maar ook van de oude leningen.

Is het niet zo dat je een betere rente kan krijgen als je alles onder brengt bij 1 partij? Volgens mij wel. Dus in dat opzicht is het beter.

In het algemeen wel, en waarschijnlijk betaal je over sommige schulden wel erg veel interest.De markt is nu wel geschikt. Als je die actie ook nog paart aan een sterke wil om je nieuwe schuld zo snel mogelijk af te lossen, dan ga je een zonniger toekomst tegemoet. Geen beter leven dan een schuldenvrij leven.

Dat ligt aan twee zaken. 1. is de rente op de geconsolideerde schuld lager dan het totaal van de individuele leningen en 2. laten alle schuldeisers toe dat je de lening in één keer aflost. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend. Voor de overzichtelijkheid van je schulden is natuurlijk altijd verstandig om maar met één partij te maken te hebben.

voor je overzicht wel. financieel kan het juist aantrekkelijk zijn om met veel banken zaken te doen.

Meestal is dit wel het geval, maar wees wel kritisch. Meestal is het zo dat je bij een grotere lening, een goedkoper rentepercentage kan bedingen. Toch is dit niet overal zo. Mijn advies: ga shoppen om het uit te zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100