Als ik me uitschrijf, tot in hoeverre ben ik nog verantwoordelijk?

Hallo allemaal,

Ik ben getrouwd maar de situatie tussen mij en mijn man is onthoudbaar geworden. Ik ben dan sinds gisteren ook bij hem weg en slaap bij mijn ouders.
Mijn vraag is; alles staat op mijn naam, huurcontract, oxxio etc. Als ik mij maandag uitschrijf tot in hoeverre ben ik dan nog verantwoordelijk voor die kosten?
Er zijn namelijk al diverse afschrijvingen geweest voor de maand juni.
Aangezien we getrouwd zijn heeft hij recht op de woning als ik deze verlaat toch? Als ik hem er uit zou zetten dan zou ik me hier niet meer veilig voelen vandaar dat ik ervoor kies om weg te gaan.

Hoe zet ik alles over naar zijn naam? Uiteraard wilt hij niet mee werken

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij je uitschrijft blijven de contracten die op jouw naam staan uiteraard staan. Je kunt alleen proberen je contracten op te zeggen, meeste opzegtermijnen 1 maand. Heb je bij oxxio een vast contract (bijv. 3 jaar vast) kun je deze afkopen maar meestal met een boete. Ik weet niet of hij op het huurcontract staat, maar als jij de huur opzegt zal hij eruit moeten, ongeacht of jullie getrouwd zijn of niet. Tenzij de woningbouw akkoord gaat en hem alsnog op het huurcontract zet (met zijn goed vinden). Uiteraard wil hij dat niet want nu woont hij in principe gratis. Bel gewoon je woningbouw en leg de situatie uit.

Je kunt niet zomaar iets op zijn naam zetten zonder zijn toestemming. Dat wil ook zeggen dat je een gezamenlijk aangegane overeenkomst (voor huur of stroom) niet zomaar alleen voor jezelf kunt opzeggen. In dit geval staan deze overeenkomsten zelfs alleen op jouw naam, waardoor er geen manier om ze zomaar op zijn naam te krijgen. Jezelf bij de gemeente uitschrijven op je vorige woonadres maakt je op geen enkele wijze minder aansprakelijk voor de kosten van deze overeenkomsten. Je blijft in beginsel dus gewoon verantwoordelijk voor betaling. Als de overeenkomsten op jouw naam staan is het zaak om morgen direct de verhuurder en energiemaatschappij te bellen en te overleggen hoe je de overeenkomsten op kunt zeggen, met inachtneming van de opzegtermijnen. Ondertussen moet jij blijven betalen en zal het lastig worden deze kosten te verhalen op je man, zeker als jullie getrouwd zijn onder huwelijkse voorwaarden. Of je ex de huur over wil nemen is niet jouw probleem, dat mag je aan de verhuurder overlaten. Bel morgen direct met een advocaat, want die ga je waarschijnlijk toch nodig hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100