Kan ik aangifte doen? Heb iemand een klein bedrag geleend en zou dit de volgende dag terug krijgen.

Zoals ik vertelde zou ik het de volgende dag terug krijgen. We zijn ruim een maand verder en krijg alleen maar smoesjes naar mijn hoofd. Ik heb op WhatsApp en Facebook messenger staan dat hij belooft te betalen maar niets is minder waar. Ben ik in mijn recht om aangifte te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je geen contract hebt opgesteld waarin de leenovereenkomst vaststaat, heb je geen zaak om naar de politie te gaan. Het is slecht zijn woord tegen dat van jou, dus veel kan er niet aan gedaan worden.

Probeer toch nog een contract op te stellen anders zou ik een aangetekende brief sturen als ingebrekestelling. Een voorbeeldbrief van ingebrekestelling kan je vaak op weg helpen. Hiermee herinner je hem nogmaals aan zijn openstaande schuld. Indien hij dit ontkent zal je kunnen gaan fluiten naar je geld jammer genoeg. Ik zal voor de zekerheid ook nog aan een vriend vragen of het toch eventueel mogelijk is om aangifte te doen als je bewijs hebt via messenger/skype etc. maar ik weet niet precies hoe die zaak ligt. Toegevoegd na 56 minuten: Ik heb eventjes aan mijn vriend gevraagd en je mag gewoon aangifte doen! Ik zou wel eventjes alles screenen als bewijs.

Bronnen:
http://www.geld.nl/lenen/service/geld-uitg...

Als je in zijn sms/whatsapp reactie hebt staan dat hij je terug zal betalen, en het liefst ook nog ergens het bedrag hebt staan (mag ook door jou getypt zijn en dat hij daar op reageert) dan heb je al bewijs. In principe heeft hij dan al een schuldbekentenis gedaan/ondertekend. Om er een zaak van te maken moet wel eerst kijken of de kosten niet boven de baten uit gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Of de politie je aangifte accepteert ligt aan de hoogte van het bedrag, maar je staat wel in je recht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100