Zou het goed zijn als de gulden/ Deutsche mark 1:1 opnieuw wordt ingevoerd ? Dus 1 Euro wordt 1 gulden , 1 mark , drachme ,frank etc.

Dat is waar in kranten en op websites al over gesproken wordt. De "nieuwe " gulden kan dan samen met andere "oude " munten nieuwe stijl , weer eigen koers gaan krijgen en devalueren of in waarde toenemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, ik weet zeker dat dit niet goed voor ons en de andere EU landen is. Daar is het nu veel te laat voor. De duitsers zouden het niet tolereren dat hun mark gelijk zou zijn aan de gulden, terwijl de nederlanders er niet aan zouden moeten denken dat onze gelijk zou worden gesteld aan een franse frank of de lire. Uiteindelijk zouden we er allemaal veel slechter van worden, de economie zou opnieuw instorten en alle gemakken die we de laatste 20 jaar hebben ervaren, zouden allemaal weer verdwijnen.

nee want dan moeten ze weer alles omprijzen en dat is de vorige keer ook niet goed verlopen. Denk maar aan alle prijzen die gestegen zijn door de euro dat gebeurd dan ook weer

Kost het ons nog steeds de 16% van Zalm, maar het kan dan in iedegeval niet slechter worden.

Als de nieuwe Gulden niet aan de Duitse Mark wordt gekoppeld kon het wel eens heel verkeerd uitpakken voor de Nederlandse economie. De oude Gulden was zo stabiel omdat hij aan de Mark gekoppeld was. Eigenlijk een soort proto-euro. Dus nee, beter van niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100