hoi ik werk veel en ben nu gewoon op door stress en meer ik heb echter een vakantie geboekt al sins feb en vertrek in aug voor 2 weken. mag dat dan?

Door stress en situatie is het me gewoon even teveel en als ik me ziek meld ben ik dan verplicht me vakantie te annuleren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag. Op deze website https://www.fnv.nl/themas/ziekte-en-re-integratie/ziekte-en-vakantie/op-vakantie-tijdens-ziekte/ vind je daarover deze informatie: "Op vakantie tijdens ziekte Ook als je ziek bent, mag je op vakantie. Dit moet je vooraf wel overleggen met je werkgever en eventueel de bedrijfsarts. Vakantie aanvragen tijdens ziekte Je vraagt je vakantie op de gebruikelijk manier aan bij je werkgever of leidinggevende. De bedrijfsarts of arbo-arts onderzoekt dan of er medische bezwaren zijn tegen je verlof- of reisplannen. Als je leidinggevende akkoord is, mag je op vakantie. Duidelijke afspraken maken Het is slim om duidelijke afspraken met je werkgever te maken over het afboeken van vakantiedagen voordat je op vakantie gaat. Op deze manier zorg je ervoor dat er geen misverstanden kunnen ontstaan als je terugkomt van je vakantie. Vakantiedagen tijdens ziekte Zonder jouw (mondelinge of schriftelijke) toestemming mag je werkgever geen vakantiedagen inhouden tijdens je ziekte, tenzij dat in je cao, arbeidsovereenkomst is afgesproken of als dit in het bedrijfsreglement staat. Jouw werkgever moet je voordat je op vakantie gaat duidelijk uitleggen dat hij de opgenomen dagen als vakantie zal aanmerken en daarom ook vakantiedagen zal afboeken. Je wordt dan vrijgesteld van de re-integratieverplichtingen. Vakantieaanvraag weigeren Als je geen toestemming geeft voor het afboeken van vakantiedagen, dan mag je werkgever jouw vakantieaanvraag weigeren. Ben je echter zo ziek dat je niet kan re-integreren, dan hoef je ook niet in te stemmen met het afboeken van vakantiedagen. Toch kan het soms verstandig zijn om wel in te stemmen. Een belangrijke reden om wel in te stemmen is dat je tijdens je vakantie vrijgesteld wilt worden van de re-integratieverplichtingen. In dat geval mag je werkgever hele dagen inhouden." Zie ook het eerste antwoord op de website (voor werkgevers) http://www.assistverzuim.nl/vakantie-en-ziekte. Ik neem aan dat je de vakantie al hebt gemeld bij je werkgever: deze heb je immers al geboekt in februari. Overigens, en dat is een heel andere opmerking, lijkt het mij alsnog verstandiger om eerst opnieuw met je werkgever te overleggen over minder werken of over het aanpassen van je werk(zaamheden) zodat deze minder stress opleveren. Lange tijd helemaal niet werken lijkt mij (in de meeste gevallen) onverstandig, maar of dat ook voor jou geldt, kan je natuurlijk het beste zelf beoordelen.

Bronnen:
http://www.assistverzuim.nl/vakantie-en-ziekte
https://www.fnv.nl/themas/ziekte-en-re-int...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100