Wat te doen als je salaris niet uitbetaald word?

Mijn moeder werkt via een zelfstandig ondernemer voor de postnl pakketbezorging. Hiervoor heeft zij een contract voor 40 uur per week. En een salaris van 1500 euro netto per maand. Ze is oktober 2015 begonnen en tot nu toe heeft ze nog geen salaris ontvangen. Dat is 6000 euro over 4 maanden. Inmiddels is haar spaargeld op en heeft ze geen inkomsten, maar werkt ze nog steeds 40 uur per week.
Wat kan ze ondernemen om toch haar salaris te krijgen? En via welke wegen zou ze hierbij hulp kunnen ontvangen?
Ze heeft helaas geen rechtbijstandverzekering.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan zelf veel papierwerk in gaan vullen, aanmaningen sturen, met de rechter dreigen enz. Maar voor dit geval zou ik eerst bij het juridisch loket beginnen. Die zijn gratis, in elk geval voor het eerste gesprek. https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/juridisch-loket Dan krijg je in elk geval goede hulp of een goede verwijzing.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/contact/conta...

Heeft ze er haar werkgever wel op aangesproken? Ze moet hem een aangetekende brief sturen waarop ze haar eis vermeldt en indien ze geen antwoord krijgt of een antwoord dat haar helemaal niet bevalt, kan ze het best contact opnemen met het juridisch loket. https://www.juridischloket.nl/over-het-juridisch-loket/contact Zij geven gratis rechtshulp en ze kan zowel bellen, of op hun website het adres opzoeken waar ze gevestigd zijn om tijdens het inloopspreekuur of volgens afspraak persoonlijk advies te krijgen.

Ik denk dat ze iets fout doet. Als ik haar was, zou ik eerst mijn licht opsteken bij haar collega ondernemers die ook voor Postnl werken en die daar dezelfde activiteiten ontplooien. Ze kan vragen hoe lang het bij hun heeft geduurd voordat ze hun eerste geld kregen. En ook wat ze eventueel fout doet in de contacten met Postnl. Haar collega ondernemers hebben inzicht en ervaring, en kunnen haar op het juiste spoor zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100