mag mijn werkgever een wachtdag rekenen als ik een operatie heb?

Ik heb een kleine operatie gehad. Deze was ver van te voren geplant dus was er ook al met de planning rekening gehouden. Na de operatie ben ik anderhalve week thuis geweest en daarna 1 week voor de helft gewerkt.
Mag mijn werkgever hier een wachtdag voor rekenen ondangs dat het medische noodzaak betrof?
Ik val onder de cao fashion, sport & lifestyle

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer dit in de CAO of in de individuele arbeidsovereenkomst is opgenomen, dan mag dit. Wettelijk gezien mogen er maximaal twee wachtdagen gelden per ziekmelding. Hier zit geen maximum aan, maar - zoals je ook in de bron kunt lezen - is het daarbij wél zo dat wanneer je binnen vier weken opnieuw ziek wordt, er niet opnieuw wachtdagen mogen worden gehanteerd. Dat is onafhankelijk van de oorzaak van je ziekte, die hoeft dus niet hetzelfde te zijn als die van de eerste ziekmelding. Het is ook mogelijk dat er in de CAO is opgenomen dat er vakantiedagen worden ingeruild bij ziektedagen. Dit kan alleen wanneer je minimaal het wettelijke aantal vakantiedagen overhoudt. Het is trouwens wél mogelijk dat een werkgever éérst de bovenwettelijke vakantiedagen afschrijft, en daarná nog wachtdagen hanteert. Volgens de meeste CAO's mogen wachtdagen niet worden gebruikt wanneer er sprake is van een arbeidsongeval of een beroepsziekte. Als pas achteraf blijkt dat de oorzaak van de ziekte beroepsmatig is, dan dienen eventueel ingehouden wachtdagen alsnog uitbetaald te worden. Ik zal er dus maar even vanuit gaan dat in de CAO waar jij onder valt, inderdaad geregeld is dat er wachtdagen gelden bij ziekte. Dat is natuurlijk heel vervelend als je ziek bent, maar je kunt daar weinig tegen doen - tenzij het dus gaat om een beroepsziekte. Natuurlijk was er een medische noodzaak voor je operatie: daarom had je ook recht op doorbetaling van je loon. Maar behalve dus de uitzondering bij beroepsziektes, gaat het bij de wachtdagen niet om de oorzaak. De gedachte erachter is dan wel dat werknemers die enkel 'niet zo lekker' zijn (of een kater hebben, een baaldag of een ziek kind) zich wat minder snel zullen ziekmelden (wat in de praktijk trouwens weinig werkzaam is omdat de duur van het verzuim dan toeneemt) maar iedereen die ziek is, krijgt ermee te maken. Als je nog extra vrije dagen had, had je afhankelijk van de CAO er wél voor kunnen kiezen deze in te brengen in plaats van de wachtdag. In overleg met je werkgever is dat wellicht nog steeds mogelijk.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/z...

Wacht dag , ? Nee . WEL ! Bij iedere ziek melding gaat er een snipper dag ( vakantie ) af . Met en maximum die waarschijnlijk tot 4 zijn beperkt . Dat klinkt heel dramatisch maar ben je je een jaar niet ziek of heel weinig dan krijg je die zeg bonus dagen extra . Deze dagen zijn dus de boven wettelijke extra dagen in de cao vast gesteld . Die laatste heb ik niet van jou bekeken maar zo zitten ze meestal in elkaar . ( Bij geen ziekte of verzuim krijg je extra dagen van die dagen gaat het af dus zie het positief . Dit is in jou geval wel jammer dit is bedacht ?!?!? Om het korte ziekte verzuim terug te dringen . Het wacht dagen systeem dat is waar een werkgever mee geconfronteerd wordt meestal 2 weken of zelfs 3 maanden net hoe de arme man is verzekerd .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100