Mag een website meer afschrijven dan afgesproken door de wisselkoers?

Hallo,

Ik heb zojuist wat op internet besteld uit het buitenland. Op de factuur staat dat ik 190 euro moet betalen. Echter als ik bij mijn creditcard kijk zie ik dat er 243 dollar, omgerekend (door het creditcard bedrijf) 224 euro, is afgeschreven.

Mag dit zomaar?

Ik heb op de site zitten kijken waardoor er zo een groot verschil is en het is blijkbaar door een fout van de site zelf. Als ik de prijs op dollars zet vragen ze 243 dollar (incl verzendkosten) maar als ik deze naar euro zet is het 190 euro (incl verzendkosten).
Dus zij hebben intern hun prijsen niet aangepast aan de euro. Maar omdat ik via de Nederlandse site en in euro's alles heb bekeken is het mij nooit opgevallen dat het product in dollars meer kost

Toegevoegd na 4 uur:
Ter verduidelijking, want volgens mij ben ik opgelicht

stel:
2014 1 euro = 2 dollar
2015 1 euro = 1 dollar

Via het wereldwijde web verkoop ik pasta over de hele wereld. In Europa adverteer ik dat de pindakaas 10 euro per pot kost.
In 2014 koop jij bij mij een pot pasta voor 10 euro. ik geef jou een factuur van 10 euro. Omdat ik in Amerika gevestigd ben vraag ik aan je bank om dit om te zetten naar dollars. dus ik krijg 20 dollar en bij jou wordt 10 euro afgeschreven

Nu in 2015, ik verkoop nog steeds potten pasta voor 10 euro, ik adverteer hier nog steeds mee.
Jij koopt weer 1 pot voor 10 euro. Ik geef je een factuur van 10 euro. Echter omdat ik ook nog steeds 20 dollar wil laat ik de bank 20 euro van jou bank afschrijven.

Dit mag niet lijkt mij

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bedrijf mag verschillen in de wisselkoers verwerken in de prijs, als men dat heeft opgenomen in de voorwaarden. De prijs is dan een indicatie die kan afwijken van het bedrag dat in rekening wordt gebracht. Dit moet dan wel duidelijk worden vermeld en kenbaar gemaakt. De vraag is of dat in dit geval is gebeurd. Ook omdat de factuur niet klopt. Je kunt daarom het beste schermafdrukken maken en de verkoper aanschrijven.

Het bedrijf doet helemaal niets. Een bedrijf in Amerika rekent een bedrag in dollars. Jouw bank moet dus zorgen dat dat aantal dollars bij dat bedrijf terecht komt. Jou bank moet dus euro's "wisselen" tegen dollars (dollars kopen). Dat gaat via de op dat moment geldende wisselkoers. En netzomin als jij, kan de bank dollars kopen tegen de prijs van vorige week.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100