Ik wil mijn lidmaatschap van FNV Bondgenoten opzeggen maar de opzegtermijn is erg lang. Echter gaat men fuseren en lijkt me de structuur anders nu?

Ik wil mijn lidmaatschap van FNV Bondgenoten na 10 jaar opzeggen vanwege diverse redenen. Echter is er een opzegtermijn (meer hierover op https://www.fnv.nl/mijn-vraag/lidmaatschap/contact-centrum/hoe-kan-ik-mijn-lidmaatschap-opzeggen) die in mijn ogen onredelijk is. Ik ben lid geworden in november 2004 en dat zou betekenen dat ik er nu nog tot november 2015 (bij opzegging in december 2014) aan vast zou zitten. Echter gaat FNV Bondgenoten per 1 januari 2015 fuseren en gaat de structuur van de organisatie dus veranderen. Geeft dit geen reden voor vervallen van de opzegtermijn? Wat heeft zo'n verandering van structuur voor uitwerking hierop? Ik ben voor zover ik weet niet verplicht mee te gaan in zo'n fusie (waar ik niet een meer over heb mogen stemmen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor je hoeft geen lid te blijven tot november 2015. De opzegtermijn is 3 maanden. •Je kunt per einde van een kalendermaand opzeggen. De opzegtermijn bedraagt 3 maanden. https://www.fnv.nl/lidmaatschap/contributie/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100