Kost koninginnedag mij een vrije dag ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is een nationale feestdag, dat kost je geen dagen. Sterker nog als je moet werken moet het uitbetaald worden in de meeste gevallen als een Zondag, dus een flinke toeslag.

Bronnen:
http://www.awvn.nl/smartsite.shtml?id=4245

Ja, Koninginnedag is geen wettelijke feestdag zover ik weet, idemdito voor bevrijdingsdag (die is eens in de 4 of 5 jaar officieel)

In de horeca wel, als je tenminste het geluk hebt dat je uberhaupt vrij kan krijgen.

Nee,hoor,het is een Nationale Feestdag. Dus vrij op kosten van je werkgever!

als je op de vrijmarkt gaat staan met je rambo VHS collectie wel ja

Als je werkgever bent wel ; )), voor de werknemer is hij gratis.

Of 30 april en 5 mei wel of niet een vrije dag zijn is afhankelijk van de CAO waar je onder valt. Dit geldt ook voor een eventuele compensatie wanneer je werkt op die dagen. Er is verder geen wettelijke basis voor.

kon.dag niet 5 mei wel

Voor het MKB: Koninginnedag en 5 mei zijn dus nationale feestdagen. Voor de meeste bedrijven geldt Koninginnedag daarbij als een vrije dag, waarbij de medewerkers worden doorbetaald. Of je personeel op 5 mei recht heeft op een vrije dag, is niet wettelijk vastgelegd. Raadpleeg hiervoor de CAO. Koninginnedag geldt voor de meeste bedrijven als een vrije dag, waarbij de medewerkers worden doorbetaald. Dit is vastgelegd in de CAO. Het is verstandig om de CAO er nog eens op na te slaan. Het kan namelijk voorkomen dat hierin is vastgelegd dat je personeel dat wel op Koninginnedag werkt extra opslag moet geven. 23 maart 2010 Koninginnedag (30 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) zijn nationale feestdagen in Nederland. Koninginnedag is een verplichte vrije dag; Bevrijdingsdag alleen in zogenoemde lustrumjaren. Volgens: http://www.flexservice.com/?p=4814

Bronnen:
http://www.mkbservicedesk.nl/1914/moet-kon...

Nee

Nee, koninginnedag is een nationale feestdag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100