Hoe kom ik erachter waar mijn hoge gasrekening vandaan komt?

Hallo,

Ik hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen?
Wij hebben sinds een aantal jaren extreem hoge jaarafrekeningen. Het gasverbruik zorgt voor de extreme hoogte van het bedrag
Destijds gingen we ervan uit dat het lag aan de oude cv installatie.
Wij hebben dus een nieuwe cv installatie gehuurd met het vertrouwen dat de jaarafrekeningen via essent een stuk lager zouden zijn.
Tot onze grote schrik kwamen wij erachter dat de jaarafrekening alleen nog meer is opgelopen. Wij zitten zou op een maandbedrag van 260. Mijn partner en ik werken beiden fulltime. We zijn weinig thuis.
We hebben alleen een douche, geen bad. We hebben geen extreem verbruik van de verwarming. We hebben de installateur van de cv ketel gevraagd te controleren of alles wel goed is aangesloten want met een nieuwe installatie zou het gasverbruik moeten teruglopen. Dit bedrijf is langs geweest en deze meneer heeft alles doorgemeten. We hebben een meertrapsraket van hem ontvangen. Daarop is een afwijking te zien. De cv installatie kan een belasting aan van 30 kw. De gasmeter geeft echter een belasting van 44,6 kw aan. Hij adviseerde ons een ijking aan te vragen bij enexis. Dit koste ons €372 op basis van ongelijke. Cij Borculo is vanochtend hier geweest. De meneer kon geen afwijking vinden, een kleine afwijking die binnen de marge valt. Ik weet ook niet of het normaal is dat wij dan geen nieuwe meter geplaatst krijgen, hij heeft de oude weer opgehangen.
Waar kan ik mij nu nog melden?

Weet jij het antwoord?

/2500

laat jullie installatie eens testen, dat kan door er druk op te zetten en dan te kijken of de druk verminderd want dit kan duiden op een lekkage ergens. Een loodgietersbedrijf kan dit verzorgen.

Ga mogelijkheden elimineren. Schrijf de meterstand op 's ochtends voor je weggaat en 's avonds voor je gaat koken. Neem de meterstand op vóór en na het douchen. Neem de meterstand op vóór en na het koken. Bepaal het verbruik van een dag of een week, en zet dan de CV uit (stekker eruit), en bepaal het weer - om te zien of de CV niet stiekem draait. Op deze manier kun je berekenen wat jullie aan gas verbruiken zuiver aan koken en douchen (omdat de verwarming nu uit moet staan).

Dat zijn altijd vervelende problemen, zeker als je er al zoveel aan gedaan hebt! Je kan inderdaad zelf de standen bijhouden van de meter! Je zou evt ook een slimme meter kunnen laten plaatsen, kost wel wéér geld maar als alles is nagekeken blijven er ook weing opties over. Voordeel is wel dat je dan een nieuwe meter hebt, en dat je met een slimme thermostaat zoals "toon" het verbruik kan bijhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100