Betaal je meer belasting als je per week wordt uitbetaald?

Ik ga via het uitzendbureau werken en nu heb ik op internet uitgezocht wat ik netto ga verdienen. Alleen als ik aangeef dat ik per week wordt uitbetaald is het netto bedrag lager dan per maand. Klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is toch logisch dat je per week minder wordt betaald dan per maand? Er zitten maar 7 dagen in een week en soms wel 31 in een maand.... Je zegt ook dat je netto voor een week minder krijgt. Bedoel je dan dat je bruto meer krijgt, of hetzelfde? Maar als antwoord zou ik zeggen: Een jaar heeft 52 weken Een jaar heeft 12 maanden Een maand heeft NIET 4 weken, en het lijkt er sterk op dat jij een maand deelt door 4. Wel heeft een kwartaal 13 weken (52/4). In feite zou je het maandbedrag maal 12 moeten doen en dan delen door 52. Dan kom je vast behoorlijk dicht bij je weekloon. Overignes: uiteindelijk moet je over al je verdiensten in een jaar belasting betaling. De "Fiod" zal het roesten of je per week,dag, maand betaald krijgt. Het is alles optellen, belasting vrije voet eraf, belastingschalen erop los laten. Kijken wat je al betaald hebt, verschil verrekenen. (in simpele vorm).

Nee, natuurlijk niet. Je betaald belasting over je inkomen Of je dat nu in een week verdiend of in een jaar maakt niets uit. En hoe bereken je dat per maand? Een maand zijn geen 4 weken maar iets meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100